Harvoin ostan kaupasta valmiita juhlaherkkuja (poikkeus on Runebergintortut), tykkään enemmän leipoa niitä itse.
Viime vappuna tein Munkkimuffinit, tänä vuonna on lusikkaleipien vuoro :)
Ne ovat leivottu perintesellä reseptillä ja täytteet olivat vadelmahillo sekä kinuskikreemi.
Ainekset (n. 30 kpl):
200 g voita
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
hilloa
1 tl ruokasoodaatomusokeri (koristeeksi)
Ohjeet:
Sulata voi kattilassa ja keitä voita miedolla lämmöllä kunnes saat punaisen sävyn n. 10-15 min.
Lisää sokerit kuumaan voisulaan voimakkaasti vatkaten ja jätä seos jäähtymään.
Kun voisula on jäähtynyt lisää muut kuivat aineet sihdin läpi ja sekoita kunnes taikina on valmis.
Muotoile taikinasta teelusikan avulla kuperia keksejä ja asettele ne uunipellille noin sentin päästä toisistaan. Paista uunin ylätasolla n.10 minuuttia 175 asteessa kunnes keksit saavat hieman väriä. Nosta keksit jäähtymään. Kun keksit ovat jäähtyneet ota keksi ja levitä hilloa/kinuskikreemiä keksin tasaiselle puolle ja painta toinen keksi päälle. Viimeistele keksit tomusokeri hunnulla.
Hauskaa vappua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti