Helppo Lasagne

maanantai 21. huhtikuuta 2025

Italiassa pääsiäinen on erittäin tärkeä juhla ja silloin on perinne syödä hyvää kotiruokaa ja runsaasti!

Lasagne on tietenkin yksi rakastetuimmista pääsiäispöydän pääruoista.


Bechamel-kastikkeen (eli valkokastike) voi valmistaa käsin (sekoittaen vehnäjauhoja, voita ja maitoa), mutta hyvin yleistä on käyttää myös valmiita bechamel-kastikkeita.



Ainekset (n. 4 annosta):

Bolognese kastike:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
1 rkl öljyä
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
suolaa & mustapippuria
paprikajauhetta

Lisäksi:
9 kpl lasagnelevyä
1 prk (250 ml) Maggi Bechamel kastiketta
3 rkl raastettua parmesaania
n. 1 dl mozzarellaraastetta

Ohjeet:
Valmista bolognesekastike etukäteen. Hienonna sipulit ja raasta porkkana (jätä raaste karkeaksi).
Paista sipuli kattilassa öljyssä (n. 1 rkl), kunnes ne ovat saanet väriä, lisää porkkana ja paista vielä vähän.
Lisää sitten jauheliha ja paista kunnes se on kypsää. Kaada tomaattimurska, sekoita hyvin ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 1,5-2 tuntia välillä sekoittaen. Lisää mausteet oman maun mukaan. 

Levitä uunivuoan pohjalle 1/4 jauhelihakastikkeesta ja sen päälle 1/4 bechamel-kastikkeesta. Ripottele 1 rkl parmesaanijuustoa ja asettele päälle 3 lasagnelevyä.
Toista samalla tavalla vielä kaksi kertaa. Viimeinen kerros on bechamel ja jauhelihakastikkeen sekoitus. Ripottele päälle mozzarellaraaste.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30-40 min.


Buona Pasqua! Hyvää pääsiäistä!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino