Riisisalaatin kanssa (ohjeet löyty täältä), pasta fredda on yksi suosituimmista ruu'ista Italiassa kesän helteessä.
Kuten nimi itse kertoo, se on pasta joka näytitään kylmänä ja siihen lisätään tuoreita aineksia. Voit laittaa kylmää pastaa monella eri tavalla, tämä on minun suosikki: yksinkertaista ja kevyttä!
Pääaineksia on vain muutama: pasta (totta kai!), mozzarellaa, kirsikkatomaatteja ja basilikaa.
Kylmä pasta säilyy hyvin jääkaapissa 2-3 päivää ja kesällä on kätevää ottaa mukaan töihin koska ei tarvitse lämmittämistä mikrossa. Sopii hienosti myös piknikille :)
Ainekset (2 annosta):
200 g lyhyttä pastaa
125 g mozzarellapalloa (n. 15 palloa)
250 g kirsikkatomaatteja
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
basilikaa
suolaa
Ohjeet:
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, valuta ja laita isoon kulhoon. Lisää tilkka öljyä, sekoita ja anna se jäähtyä, välillä sekoittaen (muuten tarttuu klimpeiksi).
Pese ja leikkaa tomaatit kahteen tai kolmeen osaan. Voit käyttää mozzarellapaloja kokonaisena, minä leikkasin ne puoliksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää öljy ja suolaa oman maun mukaan ja lopuksi basilikanlehdet paloina. Tarjoa kylmänä.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti