Riisisalaatti

sunnuntai 21. elokuuta 2022

Riisisalaatti on yksi ruu'ista, jotka muistuttavat minua kotimaastani... tulee aina mieleen italialaiset kesäpäivät, kun on hellettä että viimeinen toive on olla kuumassa keittiössä hikoilemassa lieden edessä.
Koska meidän kesä (ja joskus Suomessakin, kun tällä viikolla täällä oli 30 astetta) on tosi kuuma, syödään usein kylmiä aterioita, kuten esim. kylmää pastaa tai riisisalaattia.

 Jokainen tekee riisisalaattia oman maun mukaan, tässä postauksessa kirjoitan miten teen oman suosikin. Voitte lisätä joukkoon teidän lempiaineksia kuten esim. paprika- ja juustopaloja, maissia, kesäkurpitsaa, capriksia, artisokkaa, mustia oliiveja jne.

Tämä on helppo, maukas ja täyttävä ruoka joka ei vaatii erikoisia kokkaamistaitoja (paitsi riisin ja kananmunien keittäminen, mutta kuka tahansa sen osaa tehdä). Toinen hieno puoli on se että riisi säilyy hyvin jääkaapissa 2-3 päivää. Rakas äitini aina teki runsaasti riisisalaattia koko perheelle ja nuo isot kulhot kestivät useita päiviä!
Riisisalaatti sopii hienosti alkuruuaksi sekä pääruuaksi koska se on tosi täyttävää, ja se on myös kätevä piknik-ruoka.

Tässä reseptissä tavallisesti en mittaa tarkasti aineksien määrää, vaan laitan miten sopii. Yritän antaa kuitenkin teille selkeät ohjeet :P

Ainekset (n. 7 annosta):
7 nurkkiä pitkäjyväistä riisiä
10 nakkia
4 kananmunaa
½ prk herneitä (suolaliemessä)
1 prk tonnikalahiutaleita/paloina
130 g (paino ilman nestettä) vihreitä oliiveja paloina
rypsiöljyä
suolaa

Ohjeet:
Keitä riisi suolavedessä, valuta ja anna se jäähtyä.
Keitä ja kuori kananmunat, leikkaa nakit paloiksi. Kun riisi on jäähtynyt, laita se isoon kulhoon ja lisää kaikki ainekset: nakkipalat, kananmunat paloina, herneet (ilman nestettä), tonnikala (ilman nestettä), oliivit (taas ilman nestettä). Lisää sitten rypsiöljy ja tarvittaessa suolaa, sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa kylmänä.

 

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino