Ciambella on italialainen perinteinen renkaanmuotoinen kakku.
Se on ihana, korkea, pehmeä ja maukas kakku ja rakastan sitä paljon. Ciambella on täydellinen erityisesti aamulla caffelatteen dipattuna tai tee kupillisen kanssa. Totta kai toimii hyvin myös jälkiruokana!
Ciambella on hyvää sellaisenaan mutta voit tehdä sen vielä herkullisemmaksi koristelemalla vaikkapa Nutellalla, zabaione kastikkeella tai hillolla.
Ainekset:
250 g vehnäjauhoa
200 g ruokokidesokeria
4 kananmunaa
80 g voita
200 g jogurttia (itse käytin vaniljajogurttia)
1 sitruuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa (vain jos käytät suolatonta voita!)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
tomusokeria koristeena
Ohjeet:
Pese sitruuna ja raasta kuori.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää hunaja, jogurtti ja suola (jos käytät suolatonta voita) sekoittaen. Lisää sitten siivilöity vehnäjauho ja sulatettu voi, vähän kerrallaan.
Lopuksi lisää leivinjauhe ja sitruunankuori. Sekoita hyvin kunnes seos on tasainen.
Voitele uunivuoka ja kuorruta vehnäjauholla ja kaada taikina uunivuokaan. Paista 170-asteessa n. 30-40 min. Kokeille kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä ja ripottele tomusokeria päälle.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti