Peperonata tule sanasta "peperone", joka italian kielellä tarkoittaa paprikaa. Se on herkullinen ruoka joka tavallisesti tarjotaan lisukkeena lihan tai kalan kanssa.
Peperonata syödään myös kesällä. Se on ihana alkuruoka esim. juustojen ja leikkeleiden kanssa.
Peperonataan käytetään tomaatteja tai paseraattua tomaattia, ja siihen voi lisätä muita vihanneksia kuten perunaa, kesäkurpitsaa jne. Tämä on minun oma versio :D
Ainekset (3 annosta):
3 paprikaa (eri värisiä)
1 rkl öljyä
1 sipuli (tai punasipuli)
1 valkosipulinkynsi
1 ½ dl vettä
1 kasvisliemikuutio
n. 10 kirsikkatomaattia
1 rkl tomaattipyreetä
ripaus mustapippuria
Ohjeet:
Huutele paprikat, poista niiden siemenet sekä valkoiset osat, leikkaa isohkoiksi paloiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja silppu valkosipuli. Halkaise kirsikkatomaatit.
Paista sipulit paistinpannussa öljyssä,
kunnes ne ovat pehmenneet ja saanet vähän väriä, lisää paprikat ja sekoita. Lisää 1 dl vettä, murskattu kasvisliemikuutio ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n. 5 min.
Lisää tomaatit, tomaattipyree, mustapippuri ja loput vesi, sekoita ja hauduta kannen alla vielä n. 15 min, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja pata on sopivan sakeaa.
Tarjoaa esim. lihan ja raejuuston kanssa.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti