Saarioinen Pinaatti-parmesaani-risoton Arvostelu

tiistai 19. heinäkuuta 2022

Tykkään kokeilla kaupasta löytyviä, punalaputettuja ruokia, erityisesti jos kyseessä on hieman eksooottisempi tapaus. Ja totta puhuen useimmat kokeillut ovat olleet positiivisiä yllätyksiä.

Tällä kertaa nappasin kyytiin Saarioisen "Pinaatti-parmesaani-risotto ravennalaisittain" heidän "Italia lautasella" sarjasta.

 


Tuntuu että einesvalmistajat etsimällä etsivät joidenkin takapajuloiden hienolta kuulostavia ruokalajeja ja tuovat ne tänne mikrotettavaan muotoon vaikuttaakseen kokeneilta gourmee-matkaajilta. "Ravennalasittain" on niin tunnettu tapaus etten ole syntyperäisenä italialaisena siitä koskaan kuullut.

Puhutaanpa sitten hetki ainesosista, ymmärrän toki että reseptiä täytyy hieman muokata että se saadaan mikrotettavaan muotoon mutta nyt jotain rajaa kuitenkin...

Kuka hemmetti laittaa meloninsiemeniä risottoon?!?! Ne ovat kovia ja melko vastenmielisiä yllätyksiä annoksessa jonka on tarkoitus olla pehmeä ja samettinen. Miksi ovat vaivautuneet lisäämään kermaa ja outoja makuja kuten kurpitsaa, palsternakkaa tai korianteria kun yksinkertaisemmallakin saa parempaa.

Tiedättekö miten tyypilliset italialaiset tekevät risoton? Siihen tulee riisiä, kasvislientä, pinaattia (tässä tapauksessa), loraus viiniä ja sipulia, siinä se.

 Mikäli unohdetaan vähintäänkin kyseenalaiset ainesosa valinnat, vaikutelmaksi jää että tekivät soman rasian ja kuoren, runoilivat kanteen hienon nimen ilman että kukaan olisi vaivautunut maistamaan itse tuotosta. RUU'AN TULEE ENSIKSI MAISTUA HYVÄLTÄ, sitten voidaan keskittyä ulkokultaiseen markkinointiin. Annos päätyi vessanpönttöön kahden lusikallisen jälkeen.

Ymmärrän olevani melko kärkäs arvostelussani, mutta annoksen (350g) hinta normaalisti on 5,20€ paikallisessa S-liikkeessä!! Eli odotin saavani jotain parempaa kuin tiskisaippualta maistuvan siemensekoituksen. Tämä kirjoitus on ensisijaisesti kansalaisvelvollisuuteni varoittaa ettei muut haksahda moiseen tuotokseen.

* Tämä on oma mielipiteeni ja mies vastasi käännöksestä ja tekstin elävöittämisestä.

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino