Farfalle al salmone - Lohipasta

lauantai 2. lokakuuta 2021

Rakastan lohta, ja yritän syödä sitä usein koska on niin hyvää ja terveellistä. Meidän suosituin lohiresepti on varmasti lohipasta: helppo tehdä ja ihanan makuinen :)

 


Netistä löytyy monta erilaista lohipastan reseptiä, mutta minä aina teen italialaisella tyylillä...eli tosi yksinkertaisesti. Italialainen ruoka on yksinkertaista ja maukasta, koska se on tehty hyvistä raaka-aineista.

Reseptissä käytän pientä määrää vodkaa, se antaa hienon maun ja sopii hyvin lohen kanssa.

Italiassa tavallisesti ei laiteta parmesaania kalanruokien päälle, joten parmesaani ei ole tässä reseptissä (mutta minä joskus laitan kuitenkin :P )

Ainekset (2 annosta):
200 g lyhyttä pastaa, esim. farfalle tai penne
noin 200 g kylmäsavulohta
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
1 sipuli
1-2 korkillista vodkaa
1 prk (2 dl) ruokakermaa
1/2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
hakattua tuoretta persiljaa
mustapippuria


Ohjeet:
Leikkaa lohi suikaleiksi.
Paista pilkotut sipulit öljytyssä paistinpannussa, kunnes ne ovat pehmeitä lisää lohi ja anna paistua muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla (riippu miten suolaista lohi on).
Kaada 1-2 korkillista vodkaa pannuun ja sekoita hyvin kunnes alkoholi on haihtunut. Lisää kerma, sekoita ja anna hautua muutama minuutti. Lisää sitten tuorejuusto. Tarkista maku.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, valuta se ja sekoita kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle persiljaa.

 

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino