Italiassa salaatit ovat yksinkertaisia. Tavallisesti on pelkästään lehtisalaattia oliiviöljyllä, suolalla ja etikalla/balsaamietikalla maustettuna.
Emme laita höperöjä kastikkeita tai majoneesia salaatin päälle :P
Tämä on erikoinen salaatti ja sen nimi on Insalata Caprese (eli caprilaiseen tapaan). Se on erittäin suosittu alkuruoka Italiassa!
Se on helppo ja yksinkertainen ruoka, joka sisältää vain muutamaa pääainesta: mozzarellaa, tomaatteja ja basilikaa. Salaatti maustetaan oliiviöljyllä ja suolalla (joskus myös pippurilla).
Insalata Caprese toimii hienosti alkuruokana sekä kevyenä pääruokana.
Ainekset (2 annosta):
2 mozzarellaa
2 isoa tomaattia
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Ohjeet:
Viipaloi mozzarella ja tomaatit noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
Asettele vuorotellen mozzarella ja tomaatti siivut. Lisää basilikanlehdet ja oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti