Takkamakkara

sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Kiitos kylmien kelien, olen lämmittänut takkaa varsin ahkerasti, joten tarjoutui mahdollisuus kokeilla ja kokata perisuomalaista takkamakkaraa!



En yleensä pidä makkarasta, mutta tämä oli vallan maukasta. Laitoin juustoa makkaroiden väliin jo paistovaiheessa mutta ne sulivat ja liimautuivat alumiinifolioon 😅


Ainekset (2 annosta):
1 pkt takkalenkkiä
juusto


Ohjeet:
Kuori lenkit ja kääräise ne alumiinifolioon kahteen kertaan. Asettaa takkaan punahehkuiselle hiillokselle n. 15-20 minuutiksi. Avaa folio ja lisää/raasta hieman juustoa päälle.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

Bento #3

tiistai 9. tammikuuta 2024

Tämä bento on aika yksinkertainen ja kevyt.

Bentolaatikossa on salaattia, omeletti, kaksi kirsikkatomaattia, minibeljuusto, kaksi baby porkkanaa ja vadelmia ^^

 


 

Itadakimasu! Hyvää ruokahalua!

Kermainen Lohikeitto

keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Pakkasherra on tullut! Tällä viikolla lämpötila on ollut -30 astetta :(🌡⛄
Kylmällä talvisäällä höyryävä lämmittävä keitto on aivan parasta!

Tässä klassikko suomalainen keitto, lohikeitto!



 

Ainekset (2 annosta):
600 ml vettä
n. 200 g lohikuutioita (pakaste)
2-3 perunaa (yleisperuna)
½ sipuli
1 kalaliemikuutio
1 dl ruokakermaa
pari ripausta suolaa
ripaus mustapippuria
1 sulatejuustoviipale
ruohosipulia
1 rkl voita (halutessasi)

 

Ohjeet:
Kuori perunat ja paloittele ne kuutioiksi.
Kiehauta vesi, lisää kalaliemikuutio. Lisää kattilaan perunat sekä silpottu sipuli ja keitä n. 10 min.
Lisää jäiset lohikuutiot ja keitä vielä 10 min, tai kunnes perunat ja kalat ovat kypsiä.
Loppuvaiheessa kaada kerma (ja voi jos haluat) joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sulatejuusto ja hienonnettu ruohosipuli.
Tarjoa ruisleivän kanssa.

 

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

Piparkakkurahka

torstai 28. joulukuuta 2023

Joulun jälkeen kaapista löytyy aina yksi tai kaksi pakettia piparkakkuja, eikö niin?

Tykkään pipareista mutta kohtuudella, en pysty syömään paljon niitä sellaisenaan. Sen takia usein käytän niitä leivontaan! 

Esimerkiksi piparit toimivat hyvin juustokakun pohjana (tässä Jouluinen puolukkajuustokakku - resepti) ja rahkan kanssa.

 


Tässä reseptissä käytin Valion valmistamaa maustettua luumu-kanelirahkaa :)

 

Ainekset (4 annosta):
3,3 dl vispi- tai kuohukermaa
1 prk Valio luumu-kanelirahkaa
5-6 piparkakkua
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria


Ohjeet:
Murustele piparkakut tehosekoittimella tai pakastepussin ja kaulimen avulla.
Vaahdota kerma ja sokerit.
Lisää rahka ja sekoita varovasti. Annostele rahka kulhoihin ja ripottele päälle piparkakkumuruja.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

Lohimunakastike

lauantai 23. joulukuuta 2023

Joskus hyvät ruu'at syntyvät vain kokeilemalla.

Tässä ihanan makuista lohikastiketta perunoiden kanssa.

 



Ainesket (2 annosta):
50 g voeta
3 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl kevytmaitoa
3 kovaksi keitettyä kananmunaa (10-12 min)
400 g loimu- tai lämminsavulohta
suolaa & valkopippuria


Ohjeet:
Keitä munat koviksi ja laita syrjään hautumaan. Mittaa kattilaan voi ja laita sulamaan hiljakseen. Kun voi on sulanut, lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen ja anna hetki kypsyä.
Lisää maitoa pikku hiljaa jatkuvasti sekoittaen ja anna kastikkeen kiehahtaa. Kun kastike on sopivan jäykkää, lisää pilkotut munat ja revitty lohi sekaan. Mausta suolalla ja töpsäyksellä valkopippuria. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!


Harjoitustortut

torstai 14. joulukuuta 2023

Joulu lähestyy! 🎄
Sen takia tein viime viikonloppuna harjoitusjoulutortut eri muotoisina, koska aina on hyvä syy syödä torttuja :D

 


 




Iloista joulunodotusta!

Itsenäisyyspäivän Cake Popsit

keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Cake Pops eli kakkutikkarit ovat pieniä, hauskoja ja nättejä herkkupalleroita jotka sopivat hyvin juhlapöytään.

 


Cake popsit tehdään muotoilemalla palloja kakkupohjan ja tuorejuuston sekoituksesta ja koristellaan oman mielikuvituksen mukaan. Tällä kertaa tein sinivalkoisia cake popseja Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. 🎉

Kuorrutin tikkarit valkosuklaalla ja koristelin sinisillä nonparelleilla.

 


Cake popsit voi tehdä myös käyttämällä muffinsseja tai jopa dominokeksejä kakkupohjan tilalla.

Huom! Tarvitaan myös tikkari- tai jäätelötikkuja sekä jotain mihin voit tökätä popsit pystyyn, esim. riisiillä täytetty kulho, pahvilaatikko tai styroksipala.

 

Ainekset:
1 jäähtynyt kakkupohja
1 rs tuorejuustoa esim. vaniljatuorejuustoa
1 levy suklaata
nonparelleja


Ohjeet:
Murska kakkupohja muruksi, sekoita siihen tuorejuusto. Seos pitää olla helposti käsiteltävä, hieman kuin muotoiluvaha!
Muotoile seoksesta palloja, laita ne jääkaappin noin tunnin.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, dippaa tikkarien päät 1-2 sentin verran suklaaseen ja työnnä ne kakkupalloihin.
Halutessasi voit laita tikkarit vielä jääkaappin kovettumaan. Kasta sitten cake popsit suklaseen kevyesti (lusikan avulla) ja valuta ylimäräinen suklaa pois. Koristele nonparelleja.
Laita tikkari pystyasentoon esim. kulhoon ja siirrä vielä jääkaappiin jähmettymään.

 

Hyvää itsenäisyyspäivää!

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino