Tänä vuonna meillä on kotona niin paljon pipareita että oli melkein pakko käyttää niitä leivonnaisiin :D
Tämä juustokakku on iso ja täyteläinen, happamat puolukat sopivat mainiosti pipareiden ja valkosuklaan kanssa.
Juustokakku on kätevä vaihtoehto, kun jouluna on jo aika paljon kokkaamista! Sen voi hyvin valmistaa etukäteen edellis iltana ja odottaa jääkaapissa yön yli.
Ainekset (10 annosta):
Pohja:
180 g voita
75 g piparkakkuja
Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
400 g vaniljarahkaa
½ dl vettä
200 g puolukoita (pakaste)
piparit (koristeeksi)
Ohjeet:
Peitä vuoan (24 cm) irtopohja ja reunat leivinpaperilla.
Murska piparit, sulata voi ja sekoita piparit joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet kymään veteen. Isossa kulhossa vatka kerma vaahdoksi.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja sekoita rahkaan, lisää sitten seos kermavahtoon.
Kiehauta vesi kattilassa ja sulata liivatelehdet, lisää seokseen.
Sekoita jäiset puolukat mukana, kaada vuokaan. Laita kakku jääkaappiin väh. 3 tuntia.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
1 kommenttia:
Eikös tässä ole vaihtuneet pohjan voin ja piparien määrä ristiin?
Lähetä kommentti