Joulun jälkeen kaapista löytyy aina yksi tai kaksi pakettia piparkakkuja, eikö niin?
Tykkään pipareista mutta kohtuudella, en pysty syömään paljon niitä sellaisenaan. Sen takia usein käytän niitä leivontaan!
Esimerkiksi piparit toimivat hyvin juustokakun pohjana (tässä Jouluinen puolukkajuustokakku - resepti) ja rahkan kanssa.
Tässä reseptissä käytin Valion valmistamaa maustettua luumu-kanelirahkaa :)
Ainekset (4 annosta):
3,3 dl vispi- tai kuohukermaa
1 prk Valio luumu-kanelirahkaa
5-6 piparkakkua
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
Ohjeet:
Murustele piparkakut tehosekoittimella tai pakastepussin ja kaulimen avulla.
Vaahdota kerma ja sokerit.
Lisää rahka ja sekoita varovasti. Annostele rahka kulhoihin ja ripottele päälle piparkakkumuruja.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti