Leivitettyjä ja paistettuja kesäkurpitsa kiekkoja syödään usein kesällä, kesäkurpitsan satokauden aikana.
Ne ovat erinomainen vaihtoehto alkupalaksi, lisukkeeksi tai maukkaaksi välipalaksi.
Kesäkurpitsan tilalla voi käyttää myös munakoisoja! Ne pitää ensin laita kulhoon/lautaselle, ripotella suolaa päälle ja antaa niiden valua 30-45 min jotta suurin osa nesteestä häviää.
Ainekset (4 annosta):
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
ripausta suolaa ja mustapippuria
kuivattua oreganoa oman maun mukaan
Ohjeet:
Pese, kuiva ja leikka kesäkurpitsat n. 1 cm paksuisiksi kiekoiksi.
Laita kulhoon kananmunat, suola, mustapippuri ja oregano ja vatkaa.
Kasta kesäkurpitsakiekot ensin kananmunaseokseen ja sitten pyörittele ne korppujauhossa.
Kuumenna reilu määrä öljyä pannulla ja paista kesäkurpitsat molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan, kunnes ovat kauniin kullanruskeita.
Nosta valmiit kiekot talouspaperin päälle valumaan. Tarjoile lampimänä!
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti