Polpette di carne, eli lihapullat, ovat helppo ja maukas pääruoka ja ovat Italian keittiön klassikko.
Ne maistuvat erilaiselta kuin suomalaiset lihapullat! Perinteiset italialaiset lihapullat tehdään sekoittamalla jauhelihaa, kananmunaa, korppujauhoja, valkosipulia, persiljaa, mausteita ja parmesaanijuustoa.
Lihapullat paistetaan oliiviöljyssä pannulla, siksi niiden ulkokuori on rapea ja sisältä mehevä 😋
Tähän reseptiin olen lisännyt taikinaan myös kinkkua!
Jos kokeilet lihapulla reseptiäni, jätä kommentti ja kerro miten onnistuivat :)
Ainekset (n. 20-22 kpl):
400 g sika-nautajauhelihaa
3 kananmunaa
150 g kinkkua (esim. ohuen ohut ylikypsä kinkkua)
80 g (1 ½ dl) korppujauhoja
1 valkosipulinkynsi
50 g raastettua parmesaania
n. 1 dl persiljaa hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä tai rypsiöljyä
Ohjeet:
Laita isoon kulhoon jauheliha, paloiteltu kinkku, korppujauho, permesaanijuusto, kananmunat, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Lisää pieni loraus öljyä, persiljaa sekä hienonnettu valkosipulinkynsi ja sekoita uudestaan käsin kunnes seos on tasainen.
Kastele kädet vedellä, muotoile taikinasta pyöryköitä ja asettele ne leivinpaperin päälle.
Kuumenna reilu määrä öljyä paistinpannulla ja paista lihapullat. Kääntele välillä kunnes ne saavat rapsakat pinnat. Laita sitten lihapullat talouspaperin päälle valumaan ja tarjoa lämpimänä esim. salaatin kanssa.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti