Jostain syystä leivän leipominen on aika rentouttava ja tyydyttävä.
Tällä kertaa tein kurpitsaleipää seuraamalla tämän reseptin ohjeita. Leipä oli tosi hyvä! Taikina oli hieman makeaa mutta se maistui ihanalta margariinin kanssa, nam!!
Tein kuitenkin pari muokkausta. Juuresmehun tilalla käytin hedelmä-porkkanatäysmehua ja lisäsin kevätsipulia leivän päälle. Seuraavalla kerralla laitan vielä enemmän kesäkurpitsaa. 😊
Ainekset (pellillinen):
Taikina:
½ l hedelmä-porkkanatäysmehua
1 pkt (50 g) tuorehiivaa
1 ½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
7 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
Pinnalle:
½ dl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ pieni kesäkurpitsa
2 kevätsipulia
ripaus suolaa
ripaus kaurahiutaleita
Ohjeet:
Kuumenna mehu kattilassa kädenlämpöiseksi, kaada se isoon kulhoon, liuota siihen hiiva ja lisää suola.
Lisää öljy, vehnäjauhot vähän kerrallaan ja kaurahiutaleet. Sekoita hyin.
Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja levita se tasaisesti (ripottele hieman vehnäjauho jos tuntuu vaikealta). Anna se kohota peitettynä lämpimässä paikassa n. 30 min.
Sekoita öljy ja hienonnettu valkosipuli ja voitele kohonneen leivän pinta seoksella. Leikkaa kesäkurpitsasta pitkiä ohuita viipaleita ja leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi. Asettele ne leivän päälle.
Ripottele lopussa vähän suola ja kaurahiutaleet. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20-30 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti