Leivoin tänään ekaa kertaa tomaattipiirakkaa. Jääkaapissa oli puolikas valkosipuli tuorejuuston rasia, joten laitoin sen sekaan! Hyvää oli 👍
Ainekset (8 annosta):
Pohja:
150 g voita tai leivontamargariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 rkl vettä
¼ tl suolaa
1 kananmuna
Täyte:
n.100 g valkosipuli tuorejuustoa
1 rkl mietoa sinappia
2 dl (n. 100 g) juustoraastetta
2 tomaattia
125 g kirsikkatomaatteja
1 kevätsipuli
½ dl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
Ohjeet:
Sekoita pehmeä voi ja jauhot keskenään, lisää vesi, suola ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi.
Painele voideltun (tai leivinpaperilla vuoratun) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tee haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Paistamisen aikana leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi, halkaise kirsikkatomaatit ja silppu sipuli. Valmista myös mausteöljy sekoittamalla öljy, suola, pippuri ja basilika.
Levitä sinappi tasaisesti pohjalle ja sen päälle tuorejuusto. Ripottele juustoraaste.
Laita sitten tomaatit ja sipuli, lopuksi kaada mausteöljy.
Paista 225 asteessa n. 30 min.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti