"Carbonara" pastakastike syntyi Roomassa 1940 luvulla.
Tämä herkullinen kastike tarjotaan yleensä spaghetin kanssa. Se on erittäin nopea valmistaa koska se koostuu vain muutamasta aineksesta: pekoni, kananmunat, parmesaanijuusto (tai "pecorino romano") ja mustapippuri.
Ainekset (3-4 annosta):
400 g spaghettia
n. 150 g pekonia
4 kananmunaa
n. 50 g parmesaanijuustoa
mustapippuria
Ohjeet:
Leikkaa pekoni suikaleiksi. Vatka kananmunat kulhossa ja sekoita siihen raastettu parmesaanijuusto ja ripaus mustapippuria.
Paista pekoni pannulla rapeaksi.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, valuta se ja laita takaisin kattilaan. Kaada sekaan myös pekoni ja kananmuna-parmesaani seos, sekoita hyvin kunnes munat ovat hieman kovettuneet.
Ripottele halutessasi vielä parmesaania ja pippuria päälle.
Buona Pasqua! Hyvää pääsiäistä!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti