Suomalainen Sushi

lauantai 15. huhtikuuta 2023

Joskus mieheni haluaa haastaa itsensä keittiössä ja tällä viikolla hän laittoi ... SUSHIA!!! 🍣
Se oli yllättävän hyvää, vaikka tämä oli hänen ekä kerta sushien kokkamisessa. Mutta parempi että hän itse kertoo tarinan :)

 

Täytteeinä oli suomalaisinspiroitunutta tonnikalamössöä, ilmakuivattu-kinkkua ja kurkkua, paistettu muna sekä graavilohta.


Ainekset (5 rullaa, 3-4 henkeä):
4 dl puuroriisiä
6 dl vettä
5 nori-merilevälevyjä
2-3 rkl etikkaa (joko riisi-, omenaviini-, tai valkoviinietikkaa)


Täytteet:
1 prk tonnikalaa
n. 3 rkl majoneesia
2 viipaletta ilmakuivattuakinkkua
1/3 kurkkua
1 kananmuna
n. 100 g graavilohta
 

Tarvikkeet:
bambumatto


Ohjeet:
Pese riisi muutamaan otteeseen kunnes pesuvesi on kirkasta. Laita kattilaan 6 kylmää vettä johon liu'otettu teelusikallinen sokeria ja nakka pestyt riisit kaveriksi. Keitä pienellä lämmöllä noin 15 minuuttia ja ota levyltä virta pois ja jätä riisit kypsymään ja imemään loput vedet itseensä noin 10 minuutiksi.

Laita keitetty riisi kulhoon ja lisää etikkaa lusikallinen kerrallaan riisiä aina pyöräyttäen. Peitä kulho liinalla/pyyhkellä ja jätä tunniksi huoneenlämpöön.

Tällä välin valmista täytteet, eli leikkaa kurkku ja graavilohi suikaleiksi, sekoita majoneesi + tonnikala ja paista vatkattu muna.

Jahka riisi on jäähtynyt haaleaksi, ota bambumatto ja aseta merilevälevy päälle kiiltävä puoli alaspäin. Ota kourallinen riisiä ja levittele se merilevälevylle. Jätä noin sentti-puolitoista levyn yläreunasta paljaaksi. Asettele täytteet levyn alareunaan riisin päälle ja ala rullaamaan sushia. Ensimmäinen pyöräytys kannattaa tehdä käsipelillä siten että täytteet jäävät kokonaan ensimmäisen kierroksen sisälle, tämän jälkeen rullaaminen kannattaa tehdä bambumattoa käyttäen. Kun rulla on melkein kokonaan kääritty, kostuta paljaaksi jätetty reuna vedellä (tämä toimii liimana) ja rullaa sushi loppuun. Painele vielä rulla tiiviiksi bambumaton läpi.

Leikkaa kääritty sushirulla kostutetulla ja terävällä veitsellä noin puolentoista sentin kiekoiksi ja aseta tarjolle. Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino