Tulinen Tonnikala-kesäkurpitsa Pasta

sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Kesäkurpitsa on ihana vihannes koska sopii moniin ruokiin kuten risottoihin, keittoihin, pastaan ja toimii hienosti myös lisukkeena. Sen takia käytän sitä usein :)

Tällä kertaa kirjoitan pastareseptin, jonka opin Italiassa äidiltäni, ja se on edelleen yksi suosikeistamme. Hyvä puoli on sen keveys ja terveellisyys: kesäkurpitsa ja tonnikala ovat vähänkalorisia, erityisesti kesäkurpitsa sisältää 95% vettä ja auttaa edistämään ruoansulatusta ja suojaa suoliston limakalvoja.
Toinen hyvä puoli, kuten melkein kaikki reseptini, se on tosi helppo valmistaa!



Alkuperäisessä reseptissä käytetään myös kesäkurpitsan kukkia, joita täällä Suomessa en ole koskaan löytänyt, joten teen pastan ilman niitä. Kesäkurpitsan kukat ovat herkullisia, esimerksi uppopaistetuttuina.

 

Ainekset (2 annosta):
200 g lyhyttä pastaa esim. penne
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 prk tonnikalaa auringonkukkaöljyssä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
chili (tuore tai rouhe)
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
suola & pippuri
½ dl vettä
parmesaanijuustoa


Ohjeet:
Pese kesäkurpitsa, leikkaa päädyt pois ja viipaloi se ohuiksi siivuiksi/paloiksi. Silppua sipuli ja halkaise valkosipulinkynsi.
Paista sipulit paistinpannussa tonnikalapurkin öljyssä (n. 1 rkl), kunnes ne ovat saanet kultaisen värin lisää kesäkurpitsa ja anna paistua välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää chiliä oman maun mukaan.
Kun kesäkurpitsa on tarpeeksi kypsä lisää tonnikala, vesi ja sekoita. Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle parmesaanijuusto.

 

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino