Sepelvaltimopiirakka

sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Tänään meillä on uutuus! 😀

Arvoisa Vieras Pupu on lähettänyt minulle oman testatun reseptin ja jaan sen teille :)

Se on nimeltään Sepelvaltimopiirakka, syy selviää kohta...

 


Ainekset:
2 kpl Pirkka piirakkataikina 400g pakaste
3 kpl kananmunaa
1 kpl Valio Hyvä suomalainen Arki crème fraîche 12% 180g laktoositon
1 kpl Valio Hyvä suomalainen Arki ruokakerma 10 % 2dl HYLA UHT
Mustapippuria jauhettuna
Valkopippuria jauhettuna
Valkosipulijauhetta

2 kpl Pirkka salamisuikale 200g
2 kpl Pirkka kinkkusuikale 200g
1 kpl Old El Paso jalapeno viipaleet 250g/127g
1 kpl Pirkka suomalainen sipulikuutio 200g pakaste
2 kpl Valio Hyvä suomalainen Arki e170g juustoraaste (tai n. 300g juustoraastetta. Arkijuusto toimii hyvin) 
Oheet:
Lämmitä uuni 200C. Levitä piirakkataikina niin että se peittää koko pellin. Pistele haarukalla ja laita uuniin n.10 minuutiksi. Riko munat kulhoon, lisää ranskankerma ja ruokakerma sekä mausteet ja sekoita. Laita kattila liedelle, lisää rypsiöljyä ja jalapenot. Hakkaa jalapenoja paistinlastalla kunnes ne on kuutioina ja lisää sipuli. Sekoita ja paista hetki. Seuraavaksi kattilaan lisätään salami ja kinkkusuikaleet. Sekoita ja laita kattilaan kansi ja anna hautua n. 5-10 min. Jos käytät palajuustoa, raasta valmiiksi n. 300g.

Ota pelti pois uunista ja lisää juustoraastetta pohjalle kunnes sitä on koko taikinan alueella. Seuraavaksi lisää kattilan sisältö pellille ja päälle loput juustot. Lopuksi peitä piirakka kastikkeella ja laita uuniin. n. 20-25min.

Voit käyttää kinkun/salamin tilalta myös Pirkka kebablastuja jos tykkäät niistä enemmän.
 

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino