Nopeat Stuzzichinit

sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Stuzzichino on italialainen sana joka tarkoittaa "pientä suolaista naposteltavaa" tarjottavana alkuruu'aksi, välipalaksi tai aperitiivin kanssa. Sen tarkoitus on siis herättää ruokahalun :)

Se sopii erinomaisesti juhla-aikana, esim. jouluaterialle.

 
Voit tehdä pieniä stuzzichineja ylijääneistä paahtoleivistä ja muista eväistä.
Nopeaa ja maukasta: leikkaa paahtoleipä paloiksi, laita päälle mitä jääkaapistasi löydät ja sitten uuniin!

Omassa jääkaapissa oli mm. vihreitä oliiveja, kinkkua, puolikas paprika ja aurinkokuivattu tomaatti- tuorejuustoa.

 

Ainekset (n. 12 palaa):
2-3 paahtoleipäsiivua
kinkkua
1/2 paprikaa
1/2 sipulia
tuorejuustoa
tomaattipyreetä
oliiveja
chilirouhetta

Ohjeet:
Hienonna sipuli. Leikkaa paprika ja kinkku pieniksi paloiksi.
Leikkaa jokainen leipäsiivu 4 osaan ja levitä vähän tomaattipyrettä niiden päälle.
Lisää tuorejuustoa ja sitten muut ainekset oman maun mukaan. Minä lisäsin myös vähän chilirouhetta.
Paista uunissa 150 astetta n. 5-10 min. kunnes palat ovat saanet väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Tarjoaa esim. mietojen alkoholijuomien/alkoholittomien juomien tai kahvin kanssa. 


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino