Rusina-marmelaadi Torttuja

lauantai 1. tammikuuta 2022

Jouluna teen aina joulutorttuja! Se on minun lempi jouluherkku :D

Kun meillä oli vielä jäljellä marmelaadia ja rusinoita, päätin tehdä vähän erikoisempia torttuja. Alunperin resepti oli Pirkka-lehdessä aikoja sitten.

 


 

Kyllä, tehdään myös tavallisia joulutorttuja kuitenkin!

 



Ainekset (7 torttua):
4 torttutaikinalevyä
½ dl rusinoita
n. 150 g vadelma-mansikka marmelaadia
2 rkl mantelirouhetta
1 kananmuna

Ohjeet:
Murenna mantelirouhe ja hienonna rusinat, sekoita ainekset marmelaadin kanssa.
Ota torttutaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön leivinpaperin päälle ja leikkaa ne kahdeksi neliöiksi.
Säilytä yksi neliö koristelua varten! Ota tästä neliöstä pienellä muotilla 7 kuviota.
Leikkaa neliöön sivujen suuntaiset viillot sentin etäisyydelle reunasta mutta jätä kulmat leikkaamatta. Vatkaa kananmuna ja voitele torttujen reunat.
Laita ruokalusikallista täytettä torttujien keskelle. Aseta yksi kuvio jokaisen tortun täytteen päälle ja voitele myös kuiviot kananmunalla.
Paista tortut 225 asteessa, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin (noin 10-15 min).

 

Buon anno! Hyvää uutta vuotta!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino