Puolukka-valkosuklaa Muffinit

perjantai 3. tammikuuta 2025

Kun tein Jouluisen puolukkajuustokakun (tässä resepti), huomasin että puolukoiden hapan maku ja pehmeä, makea valkosuklaa ovat taivaallinen yhdistelmä!

Nyt oli aika kokeilla muffinssien kanssa :)



Muffinssit on kuorrutettu tosca-murulla, joka antaa mukavan kontrastin muffinsien kosteudelle. Tässä reseptissä käytin valmiita valkosuklaapaloja ja Amerikan muffinivuokia koska tykkään isoista, täyteläisistä annoksista :P

Ainekset (9 kpl):

Kauratosca:
2 rkl juoksevaa margariinia
2 rkl sokeria
3/4 dl kaurahiutaleita

Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
150 g vaniljajogurttia
1 dl jouksevaa margariinia
2 dl puolukoita (pakaste)

Päälle:
n. 50 g valkosuklaata paloina


Ohjeet:
Sekoita toscan ainekset ja laita jääkaappiin n. 20 min.
Yhdistä isossa kulhossa jauhot, sokeri, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Toisessa kulhossa vatka munat, lisää rasva ja jogurtti, sekoita. Kaada kuivaan seokseen, lisää jäiset puolukat ja sekoita. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
Laita muffinivuokiin, ripottele päälle vähän toscamurua ja valkosuklaata. Paista 200 asteessa n. 15-20 min.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino