Tonnikala-ricotta Pyörykät

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Italiassa polpette (pyöryköitä) valmistetaan monella eri tavalla. 

 


Nämä pyörykät ovat helppoja ja nopeita valmistaa, toimivat hyvin alkupalana sekä pääruokana :)
Niiden ulkokuori on ihanan rapea ja sisältä meheviä.

Voit paistaa pyörykät myös uunissa, 200 asteessa n. 15 min tai kunnes ne ovat kullanruskeita.



Ainekset (n. 20 kpl):
n. 230 g tonnikalaa öljyssä (valutettu)
200 g ricottajuustoa
50 g parmesaanijuustoraastetta
40-50 g vihrejä oliivejä pilkottuina
n. 50 g korppujauhoa + lisää panerointia varten
2 kananmunaa
persiljaa (tuore tai kuiva)
suola & pippuri
öljyä paistamiseen

 

Ohjeet:
Isossa kulhossa sekoita keskenään ricotta, parmesaanijuusto, tonnikala ja oliivit.
Lisää sitten muut ainekset ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Jos seos on liian kuiva lisää tilkka maitoa, jos on liian kostea lisää vähän korppujauhoa.
Kostuta kädet vedellä ja muotoile pyöryköita, asettele leivinpaperin päälle. Kuumenna pannulla öljy, pyöräytä pyörykät vielä korppujauhossa ja paista.
Kääntele välillä kunnes ne saavat kultaisen värin. Laita sitten pallerot talouspaperin päälle valumaan ja tarjoa esim. salaatin kanssa.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino