Suklaapisara Piirakka

sunnuntai 13. heinäkuuta 2025

Ricotta on erittäin rakastettu juusto Italiassa: se on pehmeä, tuore ja melkein mauton juusto... ehkä hieman makeaa. 

Se on myös suosittu juusto leivonnaisissa ja sitä käytetään monenlaisten jälkiruokien täytteenä, kuten kuuluisat cannoli siciliani :)



 

Itse käytin valmiita suklaarouhetta koska se on kätevä, mutta toki voi myös leikata suklaalevyn paloiksi!

 


 

Ainekset:
80 g voita
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rs (250 g) ricottajuustoa
½ dl kevytmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
100 g tumma- tai maitosuklaata

Ohjeet:
Laita ricotta siivilään ja anna sen valua vähintään 30 min. ylimääräisen nesteen poistamiseksi. Sulaa voi kattilassa ja anna jäähtyä.
Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista varovasti kahteen kulhoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kunnes seos on 
pehmeä ja kuohkea.
Isossa kulhossa vatkaa
 sähkövatkaimella keltuaiset ja sokerit muutama. min. Lisää voisula ja vatka vielä vähän. Lisää sitten ricottajuusto ja maito. Sekoita hyvin. Lopuksi lisää valkuaisvaahto ja sekoita se joukkoon hyvin varovasti lastalla, älä vatkaa enää.
Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita hyvin. 
Rouhi suklaa karkeasti ja lisää puolet seokseen, sekoittamalla.
Voitele uunivuoka (n. Ø 22 cm) ja ripottele vehnäjauholla. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle loput suklaasta.
Paista alatasolla 180 asteessa n. 35 min. 

 

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!


0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino