Katkarapu-kesäkurpitsa Pasta Sahramilla

lauantai 14. joulukuuta 2024

Sahramia käytetään aika usein Italiassa, erityisesti Lombardian alueella. Sahrami risotto "Risotto alla milanese" on alueen tunnetuin herkku.

Sahrami on monipuolinen mauste ja sopii hyvin risottoihin, pastaan, pääruokiin (kalan tai kanan kanssa), keittoihin ja myös jälkiruokiin.



Ainekset (3-4 annosta):
400 g spaghetteja tai linguine-pastaa
1-2 valkosipulinkynttä
n. 150 g katkarapuja
1 keskikoinen kesäkurpitsa
0,15 g (ripaus) sahramia
suolaa & pippuria
n. 1 dl pasta keitinvettä


Ohjeet:
Laita suolavesi kiehumaan. Hienonna valkosipuli ja viipaloi kesäkurpitsa.
Lämmitä vähän öljy pannulla, paista siinä valkosipulia minuutin ajan ja lisää katkaravut. Paista muutama minuutti, siirrä ne sivuun.
Käristä kesäkurpitsaa kuumalla pannulla kunnes osa nesteestä on haitunut, kaada kauhallinen pastan keitinvettä pannulle ja lisää sahrami. Sekoita hyvin. Lisää lopussa katkaravut, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada tarvittaessa lisää vettä jos kastike on liian kuivaa.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino