Tässä yksi meidän suosikkipastoista! TA-DAAA!
Penne alla Vodkan perinteisessä reseptissä kaytetään yleensä speck-kinkkua (suosittu, savustettu ja kuivattu kinkku pohjois-Italiassa) tai pekonia. Mutta tavan kinkulla toimii yhtä hyvin, tulee vain miedomman makuista.
Ainekset (3-4 annosta):
400 g penne-pastaa
200 g kinkkusuikaleita tai pekonia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
½ dl vodkaa
2 dl ruokakermaa
½ tlk tomaattimurskaa
ripaus kuivattua persiljaa (tai tuore)
chiliä (tuore tai rouhe) oman maun mukaan
Ohjeet:
Silppua valkosipulinkynsi ja paista se paistinpannulla öljyssä. Lisää sitten kinkku ja paista vielä kunnes kinkku saa vähän väriä.
Kaada vodka pannulle ja liekitä. Anna hautua ilman kantta, kunnes vodka on lähes haihtunut.
Kaada kerma, ja anna muhia kunnes se vähän sakenee, lisää sen jäkeen tomaattimurska. Keitä kastiketta vielä 10 min miedolla lämmöllä, sillä aika keitä pasta. Paistaminen loppuvaiheessa lisää chili (tuore tai rouhe) ja persilja.
Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti