Vääräuskoisen Laskiaispulla

sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Tänään on Laskiaissunnuntai ja tietenkin leivoin pullia ITSE! 😉

En koskaan ostaa laskiaispullia valmiina kaupasta. Kyllä ne näyttävät ihanilta, niin täydellisen pyöreitä, ja minun tekemäni ovat erikokosia mörköjä... 

 

 

... mutta, valmiit pullat ovat kamalan kalliita ja ovat perinteisiä.

Itse asiassa ei ole mitään vikaa perinteisissä laskiaispullissa, vaan kotitaloudessamme olemme vastarannan kiiskejä ja suosimme vääräuskoisia laskiaispullia! 

Tykkään hillosta vain pienissä määrin ja en kestä mantelimassaa, sen takia kermavaahdon kaveriksi laitan täytteeksi jotain jota rakastan, eli NUTELLAA! Mieheni myös on paha kerettiläinen koska hän laittaa lakritsilevitettä.


Tuo levite, hänen lakritsiasiantuntijan mukaan, on erittäin hyvä ja suosittelee kaikkille lakritsiystäville!


Laitan tähän pullien valmistusohjeet, vaikka te suomalaiset ette varmasti tarvitse ;)

Ainekset (n. 24 keskikokoista pullaa):
- 5 dl kevytmaitoa
- 50 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl jauhettua kardemummaa
- n. 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna + 1 voiteluun
- 14-15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 150 g pehmeää leivontamargariinia

Ohjeet:
Kuumenna maito kattilassa kädenlämpöiseksi, kaada se isoon kulhoon, liuota siihen hiiva, lisää suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
Lisää puolet jauhoista (n. 7 dl) vähitelleen, vatkaa voimakkaasti. Lisää loput jauhot ja nipistä siihen margariini.
Alusta taikina kunnes se irtoaa helposti kulhon reunoista. Anna se kohota peitettynä lämpimässä paikassa n. 30 min.
Leivo taikina pulliksi, nosta pullat leivinpaperille ja peita liinalla, anna vielä kohota n. 10-15 min.
Voitele pulla kanamunalla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 12-15 min.

Hyvää laskiaista!

3 kommenttia:

Sari Ulpukka kirjoitti...

Minä rakastan myös laskiaispullia ❤️ ja mantelimassaa ja hilloa, ja ja ja! Nutella ja toi lakritsi levite on varmasti kokeilemisen arvoisia.

PS. Petetty taikina on varmaan just hyvä vääräuskoisille pullille 😉😁

Piparipulla kirjoitti...

Moi Sari, tervetuloa blogiini!
Kiitos, en huomannut kirjoitusvirhettä mutta en aio korjata sitä XD

Oletko leiponut laskiaispullia tänä vuonna?

Sari Ulpukka kirjoitti...

En. Olin tylsä, ostin Pullavapitkoa, hilloa ja vaniljarahkaa. Ja missään nimessä tota "virhettä" ei saa korjata. Se sopii täydellisesti 😍

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino