Piadina Omalla Tavalla

lauantai 6. syyskuuta 2025

Piadina (tai "piada") on ohut italialainen leipä, jota tyypillisesti valmistetaan Romagnan alueella. Yleensä täytetään erilaisilla ​​kinkkuilla, makkaroilla, juustolla ja vihanneksilla.

Lapsena söin piadinoja usein, kun kävin Adrianmeren rannalla kesälomalla perheeni kanssa. Se oli herkullista!



  

Valitettavasti Suomessa piadinaa ei löydy, joten päätin tehdä sellaisen omalla tavalla paikallisesta supermarketista löytämistäni aineksista! Se ei ole aivan sama kuin alkuperäinen piadina, mutta tarpeeksi lähellä :P

 
Ainekset (4 piadinaa): 

4 isoa vehnätortillaa
n. 50 g rucolaa
n. 80 g prosciutto crudoa (eli ilmakuivattua kinkkua) tai serranokinkkua
1 rs Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa 

 

Ohjeet:
Lämmitä tortillat pannulla ja täytä :D 

 

Buon appetito! Hyvää ruokahalua! 

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino