Piadina (tai "piada") on ohut italialainen leipä, jota tyypillisesti valmistetaan Romagnan alueella. Yleensä täytetään erilaisilla kinkkuilla, makkaroilla, juustolla ja vihanneksilla.
Lapsena söin piadinoja usein, kun kävin Adrianmeren rannalla kesälomalla perheeni kanssa. Se oli herkullista!
Valitettavasti Suomessa piadinaa ei löydy, joten päätin tehdä sellaisen omalla tavalla paikallisesta supermarketista löytämistäni aineksista! Se ei ole aivan sama kuin alkuperäinen piadina, mutta tarpeeksi lähellä :P
Ainekset (4 piadinaa):
4 isoa vehnätortillaa
n. 50 g rucolaa
n. 80 g prosciutto crudoa (eli ilmakuivattua kinkkua) tai serranokinkkua
1 rs Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
Ohjeet:
Lämmitä tortillat pannulla ja täytä :D
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti