Pekoni-briepiiras ei ole ihan kevyt mutta herkullista ja sopii syksyn viikonloppuruu'aksi!
Ohjeet otin Pirkka-lehdestä mutta muokkailin niitä.
Ainekset:
suolainen piirakkataikina (pakaste)
1 pkt pekonia
pala purjoa
1-2 valkosipulinkynttä
½ - 1 mieto punainen chili
n. 150 g briejuustoa
1 tl oreganoa
2 kananmunaa
1 tlk kermaviiliä
½ dl maitoa
Ohjeet:
Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen valmistamista.
Paloittele pekoni (jätä 2 siivua koristeluun), paista pannulla ilman rasvaa. Hienonna valkosipuli sekä viipaloi purjo ja paista ne pannulla pekonin rasvassa.
Halkaise chili, poista siemenet, hienonna se ja lisää joukkoon.
Kauli piirakkataikina ohuemmaksi, painele voideltuun piirakkavuokaan. Kuutioi briejuusto.
Laita pekonit, sipuliseos ja brie piirakkapohjalle.
Sekoita kananmunat, kermaviili, maito ja oregano ja kaada seos päälle. Koristele kahdella pekonisuikaleella. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 min.
Buon appetito! Hyvää ruokahalua!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti