Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

sunnuntai 13. elokuuta 2023

Mitä juolahtaa mieleesi kun mietit helppoa ja nopeaa pastaruokaa?
Tonnikalapasta tietenkin! Ehkäpä lohi-farfallea tai yksinkertaista spaghettia basilikalla ja tomaattikastikkeella. Mutta on olemassa vieläkin helpompi resepti hetkiksi kun jääkaappisi on tyhjä kuin aavikko: spaghetti aglio olio e peperoncino (spaghettia, valkosipulia ja peperonchinoja öljyssä).



Kyseessä todellakin on tiukan budjetin ruoka, koska siihen tarvitsaan vain neljä ainesosaa: pasta, öljy, valkosipuli ja chili.

Se olisi parasta käyttää neitsytoliiviöljyä ja tuoretta chiliä (eli peperoncino), mutta rypsiöljy ja kuivattuja chilihiutaleita (esim. Red Hot Chili Flakes, tulinen rouhittu chiliseo) toimivat hyvin.


 

Valkosipulin voi pilkkoa omalla tavallaan. Itse tykkään halkaista ne pelkästään, mutta jotkut hakkaavat valkosipulin pieneksi, toiset käyttävät kynnet kokonaisina. Chilin määrä on myös oman maun mukaan.


Ainekset (3-4 annosta):
400 g spaghettia
4-5 rkl öljyä (voi lisätä jälkikäteen jos tuntuu kuivalta)
3 valkosipulinkynttä
chiliä oman maun mukaan
persilja (halutessasi)

 

Ohjeet:
Leikaa valkosipuli ohueksi viipaleiksi, halkaise chilit, poista halutessasi siemenet ja leikka pieniksi paloiksi.
Laita öljy tilaavaan panuun ja kuumenna miedolla lämmollä. Lisää valkosipuli ja chili, paista muutama minuutti miedolla lämmöllä, varo polttamasta valkosipuleita!
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle persiljaa.
Tarjoa lämpimänä.

 

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino