Perinteinen Kaalipata

sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Kaalilaatikko on kotitaloudemme yksi suosituimmista ruu'ista.
Kaali on "köyhien" ruoka (ja haisee jääkaapissa) mutta on niin maukasta!

Tällä kertaa mieheni, joka tavallisesti laittaa meille kuallooto, päätti tehdä sen sijaan kaalipataa.



 

Hänen mukaansa, tämä on perinteinen resepti, jota hänen isoäidillä oli tapana kokata.

Se on ihana lohturuoka. Loistava tuttavuus talvea ajatellen! :)

 

Ainekset (n. 6 annosta):
2 kg kaalia
3 porkkanaa
300-400 g possun suikaleita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
½ l vettä
lihaliemikuutio
suolaa & pippuria


Ohjeet:
Paista possusuikaleet kevyesti kattilassa. Lisää pilputtu kaali lihaan sekaan muutamassa erässä. Anna kaalin "kutistua" välistä pyöräytelleen. Lisää kattilaan puoli litraa vettä ja lihaliemi, anna kunnon pyöräytys.
Kuori ja pilko porkkanat sekä sipuli ja valkosipuli. Heitä sekaan. Lisää pippuri (valko ja musta) sekä suolaa. Kun liemi alkaa kiehumaan käännä lämmöt pienelle (niin että juuri ja juuri kiehuu). Anna hautua n. 3 tuntia silloin tällöin sekoittaen.
Tarjoa tuoreen ruisleivän kanssa.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino