Aamiaismuffinit

lauantai 11. syyskuuta 2021

Minun aamut aina alkavat samalla tavalla: iso muki lämmintä kaakaota tai cappuccinoa ja jotain makeaa syötäväksi. En pysty syömään mitään suolaista kuten voileipää, kaurapuurosta puhumattakaan.
Kotimaassani aamupalaksi syödään keksejä, erilaisia leivonnasia tai ei mitään... myönnän että se ei ole kovin tervellistä. Itse yleensä syön yhden vaniljarinkelin tai kanelikorpun. 

Joskus kaipaan kuitenkin jotain "herkullisempaa", joten noin kerran kuussa leivon itselleni terveellisiä marjamuffineja. Ne sisaltävät ruisjauhoja, kaurahiutaleita, pehmeää rasvaa, vähän sokeria ja runsaasti marjoja!


Resepti on 6:lle muffinille mutta teen aina viisi kappaletta koska tykkään kun ne ovat hieman isompia 😋). Laitan ne pakastimeen odottaman vuoroaan ja otan joskus illalla yhden pakastimesta sulaamaan huoneen lämpöön.



Rakenne ei ole samanlainen kuin tavallisilla herkkumuffineilla, se on kiinteämpää ja täyttävämpää. Minun mielestäni ne ovat tosi hyviä (ja superhelppo tehdä) :)

Ainekset (6 kpl):
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 mm kardemummaa
1 dl maustamatonta jogurttia (myös rasvaton)
2 rkl rypsiölyjä
2 kananmunaa
1 tl sitruunanmehua
n. dl marjoja (tuore tai pakaste)

Ohjeet:
Sekoita kuivaat aineet.
Sekoita toiseen kulhoon nesteet ja kananmunat. Kaada nestemmäinen seos kuivaan seokseen ja sekoita. Älä sekoita liikaa, jotta taikina ei sitkisty.
Lisää jäiset marjat ja sekoita.
Kaada taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa keskitasolla n. 18-20 min.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino