Kantarelli-pekoni risotto

perjantai 3. syyskuuta 2021

Syksyinen keli vaatii syksyistä ruokaa!

Aina kannustetaan suosimaan kausituotteita, koska niiden maku on juuri silloin parhaimillaan, ja uskon sen... mutta valitettavasti se ei tarkoita että kausituotteet olisivat myös edullisimpia kuin muina aikoina ostettuna. Yksi litra kantarelleja maksoi aika paljon 😭 No, ei se mitään, se on varmasti sen arvoista!


Tavallisesti käytän herkkusieniä ruuanlaittoon, tämä oli siis vasta toinen kokeilu kantarellien kanssa. Maku on yllättävän hyvä! Suosittelen :)

Ainekset (4 annosta):
n. 380 g risottoriisiä, arborio tai carnaroli (itse käytän Pasinia)
1 pkt (n. 170 g) pekonia
1 litra (n. 280 g) kantarelleja
1 lihaliemikuutio
1-2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
1 dl valkoviiniä
hakattua tuoretta persiljaa
suolaa & mustapippuria
1 rkl parmesaanijuustoa

Ohjeet:
Pese ja viipaloi sienet, hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää veteen lihaliemikuutio.
Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää sipulit kuullottumaan. Kunnes ne ovat pehmeitä, lisää sienet ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pekoni ja sekoita.
Lisää kattilaan riisit, sekoittele ja anna niidenkin kuullottua muutama minuutti (riisi tulee läpikuultavaksi). Lisää valkoviini ja anna kiehua, kun­nes neste on lähes haihtunut. 

Lisää lientä sen verran että riisi peittyy ja sekoita. Lisää kauhallinen (noin 1 dl) kiehuvaa lientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas kauhallinen lientä, jatka kunnes risotto on napakan kypsää eli al dente. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kun risotto on melkein valmis lisää persilja ja ruokalusikallinen parmesaania sekoittaen (ja halutessasi nokare voita).
Ota kattila pois hellalta, peitä kannella ja odota pari minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle raastettua parmesaanijuustoa.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino