Insalata Caprese

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Italiassa salaatit ovat yksinkertaisia. Tavallisesti on pelkästään lehtisalaattia oliiviöljyllä, suolalla ja etikalla/balsaamietikalla maustettuna.
Emme laita höperöjä kastikkeita/majoneesia salaatin päälle :P

Tämä on erikoinen salaatti ja sen nimi on Insalata Caprese (eli caprilaiseen tapaan). Se on erittäin suosittu alkuruoka Italiassa!



Se on helppo ja yksinkertainen ruoka, joka sisältää vain muutamaa pääainesta: mozzarellaa, tomaatteja ja basilikaa. Salaatti maustetaan oliiviöljyllä ja suolalla (joskus myös pippurilla ja oreganolla kuten kuvassani).
Insalata Caprese toimii hienosti alkuruokana sekä kevyenä pääruokana.

Ainekset (2 annosta):
2 mozzarellaa
2 isoa tomaattia
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
oreganoa (halutessasi)

Valmistus:
Viipaloi mozzarella ja tomaatit noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
Asettele vuorotellen mozzarella ja tomaatti siivut. Lisää basilikanlehdet ja oliiviöljyä, mausta suolalla ja oreganolla.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

4 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Meillä syödään tätä usein! Joskus teemme täälle kyllä kylvyn ranskankermasta ja yrteistä+valkosipulista, hyvää niinkin:)

HuggyHare kirjoitti...

Kiva tietää, että tällä on nimikin :D Oon tehny tätä kotona välillä ihan muuten vaan. Hyvää on, kunhan ei liikaa mussuta mozzarellaa ja tomaattia. :)

Piparipulla kirjoitti...

@Niinu: Kivaa että tekin syötte capresea :)

Piparipulla kirjoitti...

@HuggyHare: Insalata Caprese on tosi hyvä nauttia kesällä, kun on kumaa. Se ei ole talviruokaa :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino