Tagliatelle ricotta- ja lohikastikkeella

perjantai 24. tammikuuta 2014

Ricotta ("uudelleen kypsennetty") on erittäin suosittu juusto Italiassa: se on pehmeä, tuore ja melkein mauton juusto... ehkä hieman makeaa.

Käytin ricottajuustoa aijemmin tässä Ricotta-suklaa muffinssit reseptissä!

Ricotta on niin suosittua koska se on tosi hyvä (totta kai!), ei ole niin rasvaista kuten muut juustot (13%) ja sopii moniin erilaisiin ruokiin.

1. Ricotta syödään ihan juustona, leivän päällä esim. kinkun tai katkarapujien kanssa.
2. Ricotta on usein käytetty leivoksiin: se on pääaine monissa italialaisissa jälkiruuissa kuten juustokakut ja cannoli siciliani.
3. Loppujen lopuksi ricotta laitetaan usein suolaisiin ruokiin kuten pasta, lasagne, cannelloni, ravioli jne.

Tässä reseptissä tein tagliatelle-pastalle kastikkeen ricottajuustolla ja savulohella :)




Ainekset (4 annosta):
400 gr tagliatellea
150-200 gr kylmäsavulohta
250 gr ricottaa
1 sipuli
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
½ lasia kuivaa valkoviiniä
1 rkl hakattua tuoretta persiljaa

Valmistus:
Laita suolavesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja leikkaa lohi suikaleiksi.
Paista pilkotut sipulit öljytyssä paistinpannussa, kunnes ne ovat pehmeitä lisää lohi ja anna paistua muutama minuutti.
Kaada valkoviini pannuun ja sekoita hyvin kunnes alkoholi on haihtunut. Sitten lisää ricotta ja 3 ruokalusikallista pastan kiehuvaa vettä. Sekoita kunnes kerma vähän sakenee, mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle persiljaa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

3 kommenttia:

mama kirjoitti...

En tiennytkään, että ricotta tarkoittaa uudelleen kypsennettyä, kiitos tiedosta!

Voisula kirjoitti...

Tosi kaunis ja onnistunut ruokakuva!

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino