Rusina-marmelaadi torttuja

torstai 9. tammikuuta 2014

Joulun jälkeen paikallisesta Siwasta löytyi edullisia torttutaikalevypaketteja, joten ostimme muutaman (monta) kappaletta.

Kun meillä oli vielä jäljellä marmelaadia ja rusinoita, päätin tehdä vähän erikoisempia torttuja. Alunperin resepti oli Pirkka-lehdessä aikoja sitten.




 Koristelin tortut erilasilla muoteilla. Ne olivat tosi nättejä :)


Ainekset (7 torttua):
4 torttutaikinalevyä
½ dl rusinoita
n. 150 g vadelma-mansikka marmelaadia
2 rkl mantelirouhetta
1 kananmuna

Valmistus:
Murenna mantelirouhe ja hienonna rusinat, sekoita ainekset marmelaadin kanssa.
Ota torttutaikinalevyt sulamaan huonelämpöön leivinpaperin päälle ja leikkaa ne kahdeksi neliöiksi.
Säilytä yksi neliö koristelua varten! Ota tästä neljöstä pienellä muotilla 7 kuviota.
Leikkaa neliöön sivujen suuntaiset viillot sentin etäisyydelle reunasta mutta jätä kulmat leikkaamatta. Vatka kananmuna ja voitele torttujen reunat.
Laita ruokalusikallista täytettä torttujien keskelle. Aseta yksi kuvio jokaisen tortun täytteen päälle ja voitele myös kuiviot kananmunalla.
Paista tortut 225 asteessa, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin (noin 10-15 min).



Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

söpöjä, hyvää vaihtelua perinteiselle :D

Piparipulla kirjoitti...

@Anonyymi: Kyllä on! Kokeile :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino