Majoneesipikkuleivät

lauantai 16. marraskuuta 2013

Tiedän mitä te ajattelette: "Majoneesia pikkuleivissä? Oletko hullu?!"



Totta, se on epätavallinen aine pikkuleipiin, mutta jos mieti että majoneesi on tehty öljyllä, kananmunalla ja sitruunalla, se ei kulosta enää niin oudolta. Eikö niin? ;)

Majoneesi antaa tosi hyvän maun pikkuleiville, pilaamatta kokonaisuutta pelkällä majoneesin maulla. Vaikea selittää, mutta se on totta! Teidän pitää vain kokeille sitä itse. Nämä cookiet ovat erittäin hienostuneita,  sopivat oikein mainiosti teemukillisen kanssa.


Tarjoa majoneesipikkuleivät vieraaille ja kysy "Arvapa mitä sisältää?". Katso saako joku oikeaa vastausta :)

Itse käytin Felix:n kevyt majoneesia, mutta uskon että täyteläinen majoneesi toimii yhtä hyvin!



Majoneesi pikkuleivät toimivat hyvin myös lahjaksi esim. ystäville  kauniilla nauhalla kiinnitettyinä tai lasisessa purkissa säilytettyinä.

Huom! Näiden pikkuleipien taikina on tosi pehmeä and murenee helposti, joten niiden koostumus ei sovi keksimuoteille.

Ainekset (n. 18 pikkuleipää):
90 gr kylmää majoneesia
100 gr kylmää voita
40 gr sokeria
270-290 gr vehnäjauhoa
lisää sokeria päälle

Valmistus:
Leikkaa kylmä voi pieniksi paloiksi niin se on helpompi käsitellä.
Vatka sähkövatkaimella voita ja sokeria noin 5 minuuttia, kunnes pehmenevät "kermaksi".
Kaada majoneesi ja sekoita lusikalla tai lastalla. Lisää vehnäjauhot pikku hiljaa, koko ajan sekoittaen, ensin lastalla ja sitten käsin kunnes taikina on kovempi.
Lisää ruokalusikka vehnäjauhoa jos tarvitsee: taikinan pitää olla muotoileva mutta ei tarttuvaa.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 30 min. Peitä uunipelti levinpaperilla ja laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Muotoile taikinasta pieniä palloja ja litistä ne käsilläsi. Voit halutessasi tehdä painaumia keksien päälle haarukalla kuten minä tein.
Pyörittele ne sokerissa ja asettele ne leivinpaperin päälle.
Paista uunissa 190 asteessa n. 12-15 minuuttia tai kunnes pikkuleipien pinta saa vähän väriä. Anna jäähtyä. Älä koske pikkuleipiä heti paistamisen jälkeen koska ne murenevat helposti.

Buon fine settimana! Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

mama kirjoitti...

No kuulostaa kyllä varsin mielenkiintoiselta! Sinä se sitten keksit kaikenlaista kivaa!

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos haha! :D

Anonyymi kirjoitti...

Olikohan jauhojen määrä melko iso?? Kokeilin näitä juuri ja taikinasta tuli lähinnä jauhoista murua..

Piparipulla kirjoitti...

Vehnäjauhon määrä on oikea, taikinan kuuluukin olla muruista.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino