Kermainen lohikeitto

tiistai 1. lokakuuta 2013

Olemme juuri palanneet Italiasta Suomeen ja BAM! saimme heti molemmat flunssan. Miten hienoa... Tietenkin lämpötilan ero oli liian suuri ja meidän vanhat kropat eivät kestäneet suomalaista kylmää keliä.

Kun me olemme kipeinä, on KEITTOAIKA! Ja tällä kertaa vuorossa on lohikeitto.


Tämä on Pirkka-lehdestä otettu ja hieman muokattu resepti. Se on helppo ja nopea resepti: kun sinulla on flunssa varmasti et haluaa vaikeaa ruoanlaittoa!



Ainekset (2-3 annosta):
5 dl vettä
1 pkt (n. 300 gr) lohikuutioita (pakaste)
2-3 perunaa
1 kalaliemikuutio
1 pkt ruokakermaa
tilliä
ruohosipulia
suolaa & mustapippuria

Valmistus:
Hienonna ruohosipuli. Kuori, pese ja leikkaa perunat paloiksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kalaliemikuutio. Lisää perunat ja anna kiehua noin 15 minuuttia.
Lisää lohikuutiot. Hauduta kypsäksi, lisää ruokakerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele päälle ruohosipulia ja tilliä. Tarjoa esim. ruisleivän kera.


Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Yksinkertainen lohikeitto on kyllä mielettömän hyvää. Ja lämmittää kivasti :)

Piparipulla kirjoitti...

Pitää laittaa useammin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino