Hillosydäminen piirakka

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Pikku hilijaa omat leipuritaidot ovat kehittyneet! Vaikka en voi leipoa niin usein kuin haluaisin, mutta mahdollisuuden koittaessa yritän kokeilla aina jotain uutta...

Tämä hillopiirakka oli minulle yllättävän maukas uutuus! Se on erittäin pehmeä ja nopea valmistaa!



Hillo lisäätään viimeisenä taikinan päälle, näin piirakka kohoaa hillon ympärille.




Voit laittaa hillon suurina lusikallisina kuten minä tein, tai voit jaotella sen pienempiin klimpeihin. Se on vain maku asia :)

HUOM: reseptissä käytän italialaista leivontakuivahiivaa, joka toimii sellaisena. Jos käytät suomalaista kuivahiivaa, seuraa sen käyttöohjeita.

Ainekset:
200 gr vehnäjauhoa
2 kananmunaa
150 gr sokeria
150 gr jogurttia (itse käytin vaniljaa)
hilloa (itse käytin vadelmahilloa)
75 ml rypsiöljyä
½ ps. kuivahiivaa
tomusokeria koristeena

Valmistus:
Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää öljy ja jogurtti ja sekoita.
Lisää siivilöity vehnäjauho ja hiiva, ja sekoita hyvin kunnes seos on taisainen.
Voitele uunivuoka ja ripottele vehnäjauholla ja kaada taikina uunivuokaan. Lisää hillo lusikalla taikinan päälle. Paista 180-asteessa n. 20-25 min. Kokeille kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä ja ripottele tomusokeria päälle.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

4 kommenttia:

viv kirjoitti...

Näyttää herkulta ja ohje vaikuttaa muutenkin hyvältä ja hiukan erilaiselta. En ole tainnut koskaan käyttää jugurttia makean piirakan valmistamiseen, toimii varmaan hyvin! Tätä täytyy testata. :)

Piparipulla kirjoitti...

@viv: Joo käytetään jogurttia maidon tilalla :)

Minna kirjoitti...

Täälläkin menee testiin. Näyttää todella herkulliselta! :)

Piparipulla kirjoitti...

Hienoa, toivottavasti maistuu! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino