Tiramisú

torstai 29. elokuuta 2013

Tiramisú on yksi kuluisimmat italialaisista herkkuista...ja syytäkin!
Se on herkullinen, suussa sulava kermainen kaakaoparatiisi ja se on aina ollut minun lempijälkiruoka.


Olen jo kirjoittanut tiramisusta aikasemmin, mutta tässä on vähän muokattu ja parannut versio, johon lisäsin myös likööriä (likööri on lisätty kahviin, mutta voitte kaada sen myös vaahtoon). Tiramisú on helppo tehdä, mutta pitää varmistaa että käyttämäsi kananmunat ovat tuoreita koska ne ei keitetää ja että kermavaahdosta tulee hyvin kiinteä.


Alkuperäisessä tiramisún reseptissä käytetään Savoiardikeksejä, jotka ovat paksuja ja pehmeitä. Kun ne kastellaan kahviin Savoiardit tulevat lutteroiksi, sen takia minä olen aina tykännyt enemmän kuivista keksistä kuten esim. Marie keksistä.


Jos haluatte "rikkaammin" version tiramisústa, voitte ripotella kaakaojauhetta jokaisen mascarponevaahdon kerroksen jälkeen :)

Ainekset (6 annosta):
3 kananmunaa
100 g sokeria
250 g mascarponea
kahvia (riittävästi, keksien dippamiseen)
1-2 rkl likööriä (halutessasi), itse käytin konjakkia
n. 200 g kuivia keksejä (Marie keksit esim.)
kaakaojauhetta

Valmistus:
Keitä n. 2 kuppia kahvia ja anna sen jäähtyä. Lisää valitsemasi likööri kahviin.
Erota keltuaiset valkuaisista. Laita kulhoon keltuaiset ja puolet sokeria, ja sekoita vispivatkaimella. Lisää sitten mascarpone ja vatkaa kevyesti pehmeäksi vaahdoksi.
Toisessa kulhossa vahdota valkuaiset ja loput sokerit kiinteäksi vahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää se mascarponen sekoitukseen ja jatka sekoittaminen puulusikalla varovasti kunnes vaahto on tasainen.
Laita kermakerros vuoan pohjalle. Dippaa kevyesti keksit kahviin, yksi kerrallaan ja asettele ne kerrokseksi vaahdon päälle. Peitä keksit mascarponevaahdolla ja jatka samalla tavalla, viimeinen kerros pitää olla vaahto.
Ripottele kakaaojauhetta tiramisun päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3-4 tunniksi.
Anna olla tiramisu huonelämmössä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua! 

10 kommenttia:

Niinu kirjoitti...

Oi joi ja nam!

mama kirjoitti...

Taivaallisen herkullisen näköistä...:)

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Hitsi on hyvän näköinen tiramisu. Tiramisu on mun suosikkijälkkäreitä kanssa.

Piparipulla kirjoitti...

@Niinu: Kiitos ^^

Piparipulla kirjoitti...

@mama: Kiitos! Oletko koskaan tehnyt tiramisua?

Piparipulla kirjoitti...

@herra Vipunen: Se on todella IHANA jälkiruoka! Kuvassani tiramisu maistui tosi hyvältä mutta ehkä kerma oli pikkusen liian vähän :P

Voisula kirjoitti...

Kiitos! Tästä hyvä tiramisu ohje! Minä tykkään siitä, vaikka se on aika makeaa ja raskasta jälkiruokaa, mutta nyt ovat tulossa pimeät syksyn illat ja juuri sellainen täyttävä lohturuoka on hyvä.

Piparipulla kirjoitti...

@Voisula: Kyllä tiramisu voi olla tosi makeaa. Mutta jos laitat vähemmän sokeria toimii hyvin, kun kaakaojauhe on katkeraa.

Girl of the blog kirjoitti...

Oi näyttääpä ihanalta! Olen aina halunnut tehdä Tiramisua, mutta koska en ole vielä saanut todella hyvää sellaista, en viitsi sitä siihen asti tehdäkään :D

Mahtavaa reissua Italiaan! =)

Piparipulla kirjoitti...

@Girl of the blog: Kiitos reissu oli mukava.

Kokeile ja tee tiramisun rohkeasti, se on helppoa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino