Riisisalaatti

tiistai 4. kesäkuuta 2013

Riisisalaatti on yksi ruu'ista, jotka muistuttavat minua kotimaastani... tulee aina mieleen italialaiset kesäpäivät, kun on niin hellettä että viimeinen toive on olla kuumassa keittiössä hikoilemassa lieden edessä.
Koska meidän kesä (ja nyt Suomessakin, kun tänään täällä on 30 astetta varjossa >.<) on tosi kuumaa, syödään usein kylmiä aterioita, kuten esim. kylmää pastaa tai riisisalaattia.


Jokainen tekee riisisalaattia oman maun mukaan, tässä postauksessa kirjoitan miten teen oman suosikin. Voitte lisätä joukkoon teidän lempiaineksia kuten esim. paprika- ja juustopaloja, maissia, kesäkurpitsaa, capriksia, artisokkaa, mustia oliiveja jne.

Tämä on helppo, maukas ja täyttävä ruoka joka ei vaatii erikoisia kokkaamistaitoja (paitsi riisin ja kananmunien keittäminen, mutta kuka tahansa sen osaa tehdä). Toinen hieno puoli on se että riisi säilyy hyvin jääkaapissa 2-3 päivää. Äitini aina teki runsaasti riisisalaattia koko perheelle ja nuo isot kulhot kestivät useita päiviä!
Riisisalaatti sopii hienosti alkuruuaksi sekä pääruuaksi koska on tosi täyttävä, ja se on myös kätevä pic-nic ruoka.

Olen tottunut käyttämään risottoriisiä mutta myös parboil riisi toimii hyvin.
Tässä reseptissä tavallisesti en mittaa tarkasti aineksien määrää, vaan laitan miten sopii. Yritän antaa kuitenkin teille selkeät ohjeet :P

Ainekset (n. 7 annosta):
7 nurkkiä risottoriisiä
10 nakkia
4 kananmunaa
1/2 purkkia herneitä (suolaliemessä)
1 prk tonnikalahiutaleita/paloina
130 g (paino ilman nestettä) vihreitä oliiveja paloina
rypsiöljyä
suolaa

Valmistus:
Keitä riisi suolavedessä, valuta ja anna se jäähtyä.
Keitä ja kuori kananmunat, leikkaa nakit paloiksi. Kun riisi on jäähtynyt, laita se isoon kulhoon ja lisää kaikki ainekset: nakkipalat, kananmunat paloina, herneet (ilman nestettä), tonnikala (ilman nestettä), oliivit (taas ilman nestettä). Lisää sitten rypsiöljy ja tarvittaessa suolaa, sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos käytät tonnikalaa öljyssä, ei vältämättä tarvitse lisätä rypsiöljyä.
Tarjoa kylmänä.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

6 kommenttia:

HuggyHare kirjoitti...

Tämä on varmasti kesällä hyvää, kun minuakaan ei tee mieli mitään lämmintä syödä kesäaikaan :)
Riisi ei ole suurinta herkkuani, mutta tämä on varmasti maukasta.

Piparipulla kirjoitti...

@HuggyHare: Kiitos, kyllä kylmä riisi maistuu kun on kuumaa! Kokeile :)

viv kirjoitti...

Hellesäällä ei lämmin ruoka oikein maistu, meilläkin on viimepäivinä syöty enimmäkseen salaatteja.. Riisiä en olekaan salaattiin käyttänyt aikoihin, kiitos vinkistä! :)

Piparipulla kirjoitti...

@viv: Kesällä kylmä riisi ja kylmä pasta ovat tavallisen salaatin hyvä vaihtoehto.

Niina the Panda Bear kirjoitti...

Viimeinkin riisisalaatti-ohje! <3 Olen miettinyt taas, että pitäisi tehdä, kun aiempi yliannostus on mennyt ohi :D Parasta ruokaa koskaan :))

Piparipulla kirjoitti...

@Niina: Se on hieno ruoka kesällä, vaikka Suomessa ei ole niin kumaa kuin Italiassa ;)
Mitä laitat sinun risisalaattiin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino