Paneroitu seiti ja vihanneksia

torstai 23. toukokuuta 2013

Kun täällä Suomessa en koska löydä kaupasta minun rakasta punakampelaa (Italiassa on tosi suosittu kala), niin ostan usein seitiä. Minun mielestäni seiti on melko aliarvostettu kala! Vaikka sen maku ei ole erityisen voimakas eikä mielenkiintoinen, seitiä voi laittaa monella tavalla ja sopii myös keittoihin. Se on hyvä, terveellinen ja edullinen kala.

Tavallisesti laitan Valimeren seitifileetä (resepti löytyy täältä), mutta tässä on paneroitu versio.


Minä en uppopaista paneroitua seitiä, vaan paistan pienellä määrällä öljyä, niin se on terveellisempää :)


Tällä kertaa tarjosin seitiä wok-vihanneksien kera, mutta maistuu tosi hyvältä myös perunamuusin, salaatin tai tomaattien kanssa.



Ainekset (2-3 annosta):
400 g seitifileetä (pakaste)
2 kananmunaa
korppujauhoa
rypsiöljyä
suolaa
oreganoa
ruohosipulia (halutessasi)

Valmistus:
Ota seiti sulamaan pakkauksestaan noin 2 tuntia ennen valmistusta.
Heitä ylimääräinen neste pois ja kuivaa kala talouspaperilla. Leikkaa fileet paloiksi.
Vatkaa kananmunat haarukalla kulhossa, lisää 2 ripausta suolaa sekoittaen.
Laita korppujauho toiseen kulhoon ja lisää siihen oreganoa (ja halutessasi ruohosipulia), sekoita.
Dippaa kalapalat ensin kananmunaseokseen. Sen jälkeen pyörittele ne korppujauhossa ja taputtele hieman että korppujauho tarttuu hyvin.
Lämmitä vähän öljyä paistinpannussa ja paista kala kummaltakin puolelta kunnes saa kauniin värin.
Tarjoa heti esim vihanneksien kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

13 kommenttia:

mama kirjoitti...

Punakampela on tosiaan hyvää, mutta kyllä minullekin myös seiti käy :)

maija kirjoitti...

Nam, näyttää todella herkulliselta ja valmistuskin on helppoa :) Olen samaa mieltä, että seitiä ei hirveästi arvosteta, johtuukohan se kouluruuan karmeista seitikastike versioista...

Jenna kirjoitti...

Joskus kymmenen-viisitoista vuotta sitten paneroidut punakampelafileet olivat ihan lempiruokaani! :) Se oli paistovalmiina pakastettua, nykyisin kun tykkään tehdä kaiken itse en tuostakaan valmispakasteesta niin välitä. Jos vain löytyisi punakampelaa tuoreena jostain! :)

Todella hyvän näköinen tämä valmistamasi paneroitu seiti. Taidan kokeilla itsekin tätä jossain vaiheessa! :)

Piparipulla kirjoitti...

@mama: milla tavalla tavallisesti laitat seitiä?

Piparipulla kirjoitti...

@maija: Moi! Joo voi olla että tuo on se syy :P

Piparipulla kirjoitti...

@Jenna: Tarkoitatko kalapuikkoja? Ne ovat hyviä mutta nykyään en syö niitä usein.

Muistan että joskus Lisl:stä löysin tuoretta punakampelaa! Olin tosi iloinen :)

Mimmi M kirjoitti...

Ounakapelaa mm täsä muodossa.....toki on jo valmiiksi leivitettyä.... käytän hätäruokana
http://www.findus.fi/tuotteet/tuote?product_id=193

ja muussakin muodossa punakampelaa on kyllä kaupan.

Meillä käytetään seitä paljon...tänäänkin keitän kalakeiton seistä, vaikka on ihan vieraitakin syömässä. kaikki tykkäämme seikeitosta, kun eilen kyselin.

Tekemäsi oloista paneroitua seitä/muuta kalaa meillä syödään perinteisesti valkoisen munakastikkeen kanssa.

Mimmi M kirjoitti...

Sorry kirjoitusvirhe....viestini alkaa siis että PUNAKAMPELAA....

Piparipulla kirjoitti...

@Mimmi: Moi Mimmi!
Niin postauksessa tarkoitin tuoretta punakampelaa...
Yritän valttaa ensipaneroituja tuotteita koska ne ovat yleensä aika rasvaisia ja kalorisia, mutta tarkistin tuon linkin ja se näyttää että ei ole niin rasvainen tuote!
Voisin kokeilla, jos kaupasta löytyy :) Kiitos vinkistä!

Minäkin tykkään seitikeitosta, teen usein välimeren version :)
Miten laitat tuota kalakeittoa?

Mimmi M kirjoitti...

En myöskään tykkää paksusta paneroinnista kalassakaan... rasvaisiahan nuo valmisruoat tahtoovat olla. Itse kypsennän nuo linkissä mainitsemani ihan vaan uunissa, ettei enää lisärasvaa tartte käyttää.

Perinteiseen kalakeittoomme tulee ihan vaan vettä, perunoita, vähän porkkanaa, sipulia, kalaa, ruokakermaa, paljon tuoretta ruohosipulia(tai sipulin vihreitä varsia tai kevätsipulia, suolaa, sitruunapippuria, vähän currya ja maistelun jälkeen kenties vielä muitakin mausteita.

Jenna kirjoitti...

En tarkoita kalapuikkoja, vaan ihan pakastettuja, leivitettyjä punakampelafileitä. :D Taitaa olla juurikin samat pakasteet kyseessä, kuin mitkä Mimmi M tuossa linkitti.

Lidl on kyllä tosi hyvä kauppa, sieltä löytyy mukavasti kaikkea erikoisempaakin ruokaa välillä.

minna kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä! Ihana blogi sinulla. Tänne palaan toistekin :)

Piparipulla kirjoitti...

@minna: Kiitoksia ja tervetuloa! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino