Nopeat stuzzichinit

lauantai 11. toukokuuta 2013

Stuzzichino on italialainen sana joka tarkoittaa "pientä suolaista fingerfood-ruokaa" tarjottavana alkuruu'aksi, välipalaksi tai aperitiivin kanssa. Sen tarkoitus on siis herättää ihmisten ruokahalun :)

Minäkin tein pieniä stuzzichineja jäljelle jääneistä paahtoleivistä edellisestä "Kuuhullujen kananmunat"- reseptistä.
Kun en halunnut heittää tähteitä roskiin, päätin tehdä niistä helpot stuzzichinit!


Nopeaa ja maukasta: leikkasin paahtoleivän paloiksi, laitoin päälle mitä jääkaapistamme löysin ja sitten uuniin!


Jääkaapissa oli mm. vihreitä oliiveja, kinkkua, puolikas paprika ja aurinkokuivattu tomaatti- tuorejuustoa.


Ainekset (n. 12 palaa):
2-3 paahtoleipäsiivua
kinkkua
1/2 paprikaa
1/2 sipulia
tuorejuustoa
tomaattipyreetä
oliiveja
chilirouhetta

Valmistus:
Hienonna sipuli. Leikkaa paprika ja kinkku pieniksi paloiksi.
Leikkaa jokainen leipäsiivu 4 osaan ja levitä vähän tomaattipyrettä niiden päälle.
Lisää tuorejuustoa ja sitten muut ainekset oman maun mukaan. Minä lisäsin myös vähän chilirouhetta.
Paista uunissa 150 astetta n. 5-10 min. kunnes palat ovat saanet väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Tarjoaa esim. mietojen alkoholijuomien/alkoholittomien juomien tai kahvin kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

6 kommenttia:

mama kirjoitti...

Nerokkaan yksinkertaista ja herkullisen näköistä fingerfoodia :)

Sirpa Hillevi kirjoitti...

Taidan napata tämän reseptin pojan valmistujaisjuhliin. Niihin on tarkoitus tehdä kaikkea pientä purtavaa tomaattibasilikakeiton seuraksi.

Piparipulla kirjoitti...

@mama: Kiitos! Se oli aika hyvä idea :P

Piparipulla kirjoitti...

@Sirpa: Ole hyvä! :)

Mimosa kirjoitti...

Tosi herkun näköisiä! :-)

Piparipulla kirjoitti...

@mimosa: Kiitos, laitatko sinäkin joskus stuzzichineja?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino