Mustekalanakit

lauantai 4. toukokuuta 2013

Bentoon laitetaan usein ruokia erikoisella tavalla leikattuina, kuten esim. pupun muotoiset omenasiivut joista kirjoitin tässä postauksessa.

Tällä kertaa annan teille "Mustekalanakkien" ohjeet. Octopus sausages englanniksi, ovat erittäin suosittu bentoruoka koska ne ovat hyviä ja helppo valmistaa. Ne näyttävät myös söpöiltä.


Tässä mustekalan muotoinen nakki bentossani :)

Hauskat pupunmuotoiset omenasiivut.

Japanilaisissa animessa usein hahmot syövät mustekalanakkeja!  


 
(kuvien lahde: Google)


"Octopus sausages" ohjeet:

Leikkaa nakki kolmeen osaan: kahdesta palasta valmistamme mustekalat, kolmannesta palasta (vähän lyhyempi kuin muut) tulee pieni rapu, niin ei mene hukkaan mitään.


Ota nakinpuolikas ja viillä pitkittäin 6-8 lonkeroa. Jätä noin 1 cm yläosasta ehjäksi. Tee sama toiselle palalle.


Tehdäksesi ravun pitää viiltää hieman toisin. Ensin, halkaise keskipala puoliksi, ja tee pieniä viiltoja kummallekkin puolelle ravun jaloiksi.
Laita palat kiehuvaan veteen n. 5 min. kunnes lonkerot avautuvat ja kihartuvat. Voit myös paista ne kuumalla paistinpannulla.



Halutessasi voit lisätä mustekalojen kasvoon silmät käyttämällä esim. seesamin siemeniä ja majoneesia.
Ja ta-daaa! Tässä söpöjä mustekala- ja rapunakkeja :)


 Hyvää bentoiloa!

6 kommenttia:

Sante Rana kirjoitti...

Ooh, näin ne siis tehdään : D Kiitos kovasti ohjeesta.

Ankerias Vipunen kirjoitti...

Hahaa, onpa hauskoja octoja! Näitä pitää kokeilla.

mama kirjoitti...

Aivan ihania värkkäyksiä!:)

Piparipulla kirjoitti...

@Rana: Ole hyvä, se on helppoa, eikö niin?

Piparipulla kirjoitti...

@Ankerias Vipunen: Hahaha kiitos!

Piparipulla kirjoitti...

@mama: Kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino