Parsarisotto

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Parsarisotto on typillinen kevään resepti.

Italiassa parsa kasvaa luonnollisesti ja söin sitä paljon kotimaassani, se on herkullinen ja terveellinen vihannes! Aino huono puoli on sen korkea hinta, jos ajatellaan että iso osa parsatangosta menee roskiin.


Parsa on monipuolinen kasvis joka maistuu pastassa, risottossa tai lisukkeena. Se toimii myös alku- ja pääruokana sellaisenaan, kuten minun edellisessä reseptissä Asparagi alla Milanese (tässä linkki), jota suosittelen lämpimästi.


Tämä risotto on tosi hyvä, myös mieheni, joka ei ole parsafani, tykkäsi siitä! Ole varovainen ja osta hyvän näköistä ja tuoretta parsaa.



Ainekset (3 annosta):
300 g risottoriisiä
1 nippu (n. 400 g) vihreää parsaa
1 kasvisliemikuutio
1 salottisipuli
1 lasi valkoviiniä
rypsiöljy (tai oliiviöljy)
30 g voita
suolaa & valkopippuria
raastettua parmesaanijuustoa

Valmistus:
Leikkaa parsantangojen valkoiset, kovat kannat pois. Jos tarvitsee kuoria tankoja, kuori ohuelti noin puolestavälistä vartta alaspäin. Pese ja laita ne kiehuvaan suolaveteen n. 5-10 min. Nosta parsat pois ja leikkaa paloiksi. Murenna keitinveteen kasvisliemikuutio.
Kuumenna pinnoitetussa kattilassa öljy ja lisää pilkottu salottisipuli kuullottumaan. Kunnes ne ovat pehmeitä, mittaa joukkoon riisi. Sekoita ja anna riisien kuullottua pari minuuttia (riisi tulee läpikuultavaksi).
Kaada sitten viini ja sekoita hyvin kunnes alkoholi on haihtunut.
Lisää lientä sen verran että riisi peittyy ja sekoita. Lisää kauhallinen (noin 1 dl) kiehuvaa lientä kerrallaan risottoon. Kun neste on imeytynyt, lisää taas kauhallinen lientä, jatka kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää. 
Puolessa välissä lisää paloiteltu parsa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kun risotto on kypsä, ota pois liedeltä, lisää voita ja parmesaania sekoittaen. Peitä kannella ja odota pari minuuttia ennen tarjoilua.
Ripottele pinnalle raastettua parmesaanijuustoa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!





6 kommenttia:

ArjaMarja kirjoitti...

Parsa on hyvää, ja varsinkin tuo sinun edellinen Asparagi alla Milanese resepti. Laitoin sitä juuri viikonloppuna kauden ensimmäisenä parsa-annoksena.

mama kirjoitti...

Nyt alkaakin kaupoissa jo olla parsaa tarjolla. Täytyykin laittaa ostoslistalle seuraavaa kauppareissua varten!

Piparipulla kirjoitti...

@ArjaMarja: Hyvää että tykkäät! :)

Piparipulla kirjoitti...

@mama: Kivaa, ehkä parsarisotto maistuu sinullekin.

Voisula kirjoitti...

Se on iloinen keväinen postaus. Kaunista! Muistan vieläkin Milanon parsaa!

Piparipulla kirjoitti...

@Voisula: Voi, kiitoksia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino