Biscotti al limoncello

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Eli, pikkuleivät limoncelloliköörillä.


Limoncello on yksi parhaista ja kuuluisimmista italialaisista likööreistä. Se on sitruunalikööri joka tulee Etelä-Italiasta, erityisesti Napolin alueelta, Sisiliasta ja Sardiniasta joissa sitruunapuita kasvatetaan runsaasti. Noiden alueiden sitruunat ovat ihania, ne mauistuvat raikkailta ja voimakkailta. Limoncello juodaan yleensä tosi kylmänä ruuan jälkeen pienistä laseista.


Kun meillä oli vielä kotona melkein täysi pullo Limoncelloa viimeisimmältä Italian matkalta, ajattelin että se olisi mahtava idea tehdä siitä pikkuleipiä Vapun tunnelmaan :)


Limoncellopikkuleivät ovat herkullisia: maukkaita, pehmeitä ja ihanan sitruunan tuoksuisia. Ne sopivat hyvin juhlan ruokapöytään. Jos et haluaa/voi käyttää Limoncelloa, voit korvata sen sitruunanmehulla.


Uskon että Limoncelloa löytyy helposti paikallisesta Alkosta. Jos ei ole, niin myös likööri nimeltään "Limoncino" sopisi, tai joku vastaava sitruunalikööri.

HUOM: reseptissä käytän italialaista leivontakuivahiivaa, joka toimii sellaisena eikä tarvitsee sekoittaa lämpimään veteen ennen käyttöä.

Ainekset (n. 30 pientä pikkuleipää):
250 g vehnäjauhoa
50 g voita
1 kananmuna
50 ml Limoncelloa
1 sitruuna (kuori ja mehu)
90 g sokeria
1/2 ps kuivahiivaa

Valmistus:
Ota voi huonelämpöön n. 10-15 min ennen valmistusta, jotta se ei ole liian kovaa käsitellä.
Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista puolikkaan sitruunan mehu.
Laita kulhoon vehnäjauho, hiiva, sokeri, voi paloina, raastettu sitruunankuori ja kananmuna.
Sekoita ainekset keskenään, kaada sitten Limoncello ja sitruunanmehu taikinaan. Sekoita kunnes saat taikinasta pehmeää ja muotoiltavan pallon (jos taikina on liian tarttuva, niin lisää vähän vehnäjauhoa).
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin 30 min.
Muotoile taikinasta pieniä palloja, pyörittele ne sokeriissa ja asettele ne leivinpaperin päälle. Muista jättää leviämisvaraa, koska ne kasvavat.
Paista uunissa 170 asteessa n. 10-15 minuuttia tai kunnes pikkuleipien pinta saa vähän väriä.
Anna jäähtyä ja tarjoa kahvin tai Limoncello lasillisen kanssa.

Buona Domenica! Mukavaa sunnuntaina!



7 kommenttia:

mama kirjoitti...

Olen kuullut joidenkin sanovan, että Limoncello pitäisi jopa pakastaa ennen nauttimista! Pitäneekö paikkansa?

SuomItaly kirjoitti...

Ne näyttävät herkullisilta. Pitäisi kokeilla.
Kiitos reseptin jakamisesta!

Piparipulla kirjoitti...

@mama: Se on totta, monet säilyvät Limocello pakastimessa. Limoncellon pitäisi nauttia erittäin kylmänä. Tai, voit laittaa juomalasit pakastimeen yäähtymään ennen juomista.

Piparipulla kirjoitti...

@SuomItaly: Kiitos ne olivat tosi hyviä. Italiasena, pidäktö Limoncellosta?

mama kirjoitti...

Hyvää vapun jatkoa! Täällä (http://mamanmatkakertomuksia.blogspot.fi/) on sinulle jotakin...

Piparipulla kirjoitti...

Mama, hyvää vappua sinullekin! Tulen katsomaan :)

SuomItaly kirjoitti...

@Piparipulla: kyllä, tykkään siitä. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino