Pollo alla pizzaiola

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Pollo alla pizzaiola (tai pizza jolla, kuten mieheni aina sanoo) on hyvin tunnettu ruoka Italiassa. Saa nimensä pizzalta koska valmistuksessa käytetään paseerattua tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa.
Jokainen laittaa sen oman maun mukaan: joku lisää valkosipulia, joku lisää kapriksia... minä käytän oreganoa ja mustia oliiveja.


Se on tosi hyvä vaihtoehto kun te haluatte laittaa kanaa eri tavalla ja lapset tykkäävät siitä paljon! Tämä resepti on myös nopea ja helppo tehdä, sopii jos teillä ei ole paljon aikaa ruuanlaittoon.


Näin saat tavallisesta kanafileestä jotain vähän erikoisempaa :)

Ainekset (2 annosta):
400 g maustamatonta broilerifileetä
1 pkt (200 g) mozzarella
300-400 g paseerattua tomaattia
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
vehnäjauhoa
suolaa
muutama basilikanlehtiä
oreganoa
mustat kivettomät oliivit

Valmistus:
Ota liha huonelämpöön n. 30 min ennen valmistusta.
Jos leikkeet ovat liian paksuja leikkaa ne ohuemmiksi siivuiksi. Pyörittele ne vehnäjauhossa ja taputtele hieman että jauhot tarttuvat hyvin.
Lämmitä vähän öljyä paistinpannussa ja asettele leikkeet, paista ne molemmilta puolilta kunnes saavat kauniin värin.
Mausta suolalla, basilikalla ja oreganolla. Kaada paseerattu ja oliivit. Anna paistua miedöllä lämmöllä 2-5 minuuttia, jotta kastike vähän tiivistyy.
Leikkaa mozzarella siivuiksi ja laita yksi siivu jokaisen leikkeen päälle. Peitä pannu kannella ja  anna hautua pienemmällä lämmöllä kunnes mozzarella on hieman sulanut. Tarjoa heti.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

10 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Vaikuttaa tosi herkulle! Pitää tehdä joskus :)

HuggyHare kirjoitti...

Ooh, tämä kuulostaa helpolta ja herkulliselta. Täytyykin tehdä seuraavan kerran kun ostan kanafileitä kotiin :)

Piparipulla kirjoitti...

@Heidi: Kiitos, suosittelen!

Piparipulla kirjoitti...

@HuggyHare: Hienoa, laitatko oliivien kanssa tai eri tavalla?

Kotiharmi Kokkaa kirjoitti...

Täytyypä kokeilla, kiitos ohjeesta! Taidan laittaa kapriksia joukkoon, sillä pidämme niistä yhtä paljon kuin oliiveistakin.

HuggyHare kirjoitti...

@Piparipulla

Ajattelin ihan oliivien kanssa laittaa, vaikka oliivit eivät suurinta herkkuani olekaan. Kalamataoliivit on kyllä ihan ok ja koska mustista oliiveista puhuttiin niin ne käyvät varmasti hyvin. :)

Piparipulla kirjoitti...

@Kotiharmi: Ole hyvä! Toivottavasti maistuu teillekin :)

Piparipulla kirjoitti...

@HuggyHare: Myös vihreät oliivit käyvät hyvin!

Niina the Panda Bear kirjoitti...

Pizza ja kana yhdistettynä terveelliseksi ruoaksi - vain italialaiset voivat olla näin viisaita! Tämä voisi olla pääsiäisen jälkeen ruokalistalla meilläkin. :)

Piparipulla kirjoitti...

@Niina: Hahaha kiitos! Se on maukas ja terveellinen ruoka, suosittelen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino