Kesäkurpitsapasta tomaattikastikkeella

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Pentuna en pitänyt paljon vihanneksista mutta nyt, kun yritän käyttää niitä enemmän ja syödä mahd. terveellisesti, olen eri mieltä!

Yksi esimerkki on tämä yksinkertainen ja terveellinen kesäkurpitsapasta, joka sopii hyvin vähäkalorisiin ruokavalioihin ja on myös tosi maukas! Raaka-ainekset ovat, kuten melken aina minun keittiössä, harvat :)

Tällä kertaa käytin speghettia mutta lyhyt pastakin toimii hyvin!

Ainekset (3 annosta):
300 g pastaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 kasvisliemikuutio
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 pkt (n. 400 g) paseerattua tomaattia
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
suola & mustapippuri
chiliä/chilirouhetta
hakattua tuoretta persiljaa
parmesaanijuustoa

Valmistus:
Pese ja suikaloi kesäkurpitsa ohuiksi renkaiksi tai siivuiksi.
Silppua sipuli ja valkosipuli ja laita ne kuullottamaan öljytyssä paistinpannussa. Kun ne ovat pehmeitä lisää kesakurpitsa ja anna paistua 5-10 min., jotta niistä häviää nestettä.
Kaada paseerattu tomaatti ja murskattu kasvisliemikuutio, sekoita hyvin ja anna kastikkeen kehittyä kunnes on saostunut. Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja chilillä. Lisää lopuksi persiljaa.
Keitä pasta kiehuvassa suolavedessä. Kun pasta on al dente, sekoita se kastikkeen kanssa. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua! 

4 kommenttia:

Sirpa Hillevi kirjoitti...

Namilta täyttää! Taidankin kokeilla tätä seuraavaksi täällä Saapasmaassa:-)

Justiina kirjoitti...

nam,kyllä näyttää herkulliselta tuo spagettiannos :)

Piparipulla kirjoitti...

@Sirpa: Varmasti siellä voit syödä ihania ruokia!!

Piparipulla kirjoitti...

@Justiina: Kiitos ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino