Uunitomaatit jauhelihan täytteellä

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Italiassa uunitomaatit ovat tosi suosittuja, ja usein me täytämme niitä tonnikalalla tai lihalla.
Viime kerralla kirjoitin Jauhelihalla täytetyt herkkusienet- reseptin (postaus löytyy täältä), tässä on tomaatti-versio, joka on aivan ihana!


Voitte käyttää myös kevyttä jauhelihaa jolloin, ateriasta tulee vähärasvaista.

Ainekset (2 annosta):
6 keskikokoista terttutomaattia
200 g jauhelihaa
1/2 punainen paprika
2 rl korppujauhoa
1 kananmuna
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
hakattua tuoretta persiljaa
rypsiöljyä tai oliiviöljyä
suola & pippuri
parmesaanijuusto

Valmistus:
Pese ja leikkaa tomaattien "hatut" pois, noin 1/3 tomaatin korkeudesta. Tyhjennä ne varovasti veitsellä ja teelusikalla, laita sisältö kulhoon.
Ripottele suolaa aukkoon ja jätä ne umpipuoli ylöspäin puoleksi tunniksi lautaselle, jotta neste valuu ulos.
Kuumenna pinnoitetussa kattilassa öljy, lisää hienonnetut sipulit, valkosipuli ja paprika kuullottumaan. Kun ne ovat pehmeitä, lisää jauhelihaa ja paista muutama minuutti ja samalla mausta suolalla ja pippurilla (itse lisäsin myös vähän chiliä). Sekoita hyvin, kun liha on kypsää ota pois hellalta.
Ota sekoitus pannulta (kannattaa jättää nestettä pannuun niin paljon kuin mahdollista myöhempää käyttöä varten) ja laita kulhoon kananmunan, korppujauhon ja persiljan kanssa. Sekoita ainekset hyvin.
Voitele uunivuoan pienellä määrällä oljyä, asettele tomaatit ja täytä ne. Laita niiden päälle vähän parmesaanijuustoa ja öljyä. Paista 200º:ssa uunissa 20-30 min., kunnes parmesaanijuusto on sulanut ja saanut hieman väriä.
Kun tomaatit ovat uunissa, laita tomaattien sisältö samalle pannulle ja lihasekoituksen tähteet. Paista miedöllä lämmöllä ja mausta oman maun mukaan, tästä tulee maukas kastike tomaateille!
Tarjoa heti lämpimänä esim. salaatin kera.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

8 kommenttia:

Voisula kirjoitti...

Ihania! Tulee nälkää. Minäkin suunnittelin valmistaa täytettyjä paprikoita.

Niina the Panda Bear kirjoitti...

Olen miettinyt, voiko täytettyjä tomaatteja tehdä (kun minulla on edelleen traumoja täytettyihin paprikoihin) niin heti näin tämän :D Pitää kokeilla joskus :)

Piparipulla kirjoitti...

@Voisula: Ihana! Millaisella täytteellä?

Piparipulla kirjoitti...

@Niina: En vielä kokeillut täytettyjä paprikoita. Mutta tomaatit ovat tosi hyviä, miehenikin tykkää. Ja kun sinä tykkäät paljon tonnikalasta, niin se sopii hyvin täytteeksi.

Canelia kirjoitti...

Nam, vaikuttavatpa herkullisilta! Täytetyistä paprikoista olen tykännyt aina tosi paljon, mutta tomaattiversiota en ole ikinä kokeillut (tehdä siis, syönyt olen kyllä :D).

Piparipulla kirjoitti...

@Canelia: Kannattaa kokeilla ;)

Jauhemaksa kirjoitti...

Nämä menee ehdottomasti kokeiluun! Heti keksin monta eri "käyttötarkoitusta" tällaisille. Kiitos! :)

Piparipulla kirjoitti...

@Jauhemaksa: Moi! Toivottavasti maistuu hyvälle sinullekin!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino